3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Elena Lasconi este o împătimită a jocului de table. Astăzi, i-a lăsat cu gura căscată pe jucătorii de carieră din Vişoi

Ceea ce mulţi interpretează drept un comportament de campanie electorală, în realitate, este o plăcere pentru Elena Lasconi, o împătimită a jocului de table. Aşa i s-a reproşat şi în 2020, când, în timpul deplasărilor sale prin cartierele Câmpulungului, s-a oprit la o partidă de table cu ocupanţii locurilor de sub foişorul din vecinătatea Poştei Vişoi. „Asta e aşa de… campanie!”, s-a grăbit un taximetrist să-i eticheteze gestul, în urmă cu patru ani. După ce a văzut-o cum joacă pe candidata la funcţia de primar, şi-a înghiţit vorbele. Astăzi, 29 martie 2024, la patru ani distanţă de acel moment, pe care primăriţa nu l-a dat uitării, aceasta a făcut din nou o demonstraţie de zile mari, care i-a lăsat cu gura căscată pe bărbaţii fideli întâlnirilor la „băncuţă”, pentru socializare şi jocul preferat.

  • Cum a sunat invitaţia la table? „Doamna primar, dacă jucaţi cu mine, vă las să câştigaţi!”        

În această dimineaţă, Elena Lasconi a avut programat un tur al zonelor aflate pe agenda de lucru a ADP-ului. Şefa Executivului a mers şi acolo unde se fac reparaţii în prezent – cazul trotuarului de pe strada Revoluţiei, pe partea cu Cimitirul Grui, şi pe strada Traian, la intersecţia cu Calea Măgurii, unde s-a turnat asfalt -, dar şi acolo unde se pregătesc intervenţii: la Grădişte, unde trebuie realizată neapărată o soluţie de drenare a apei ploilor, care se strânge lângă noul parc, şi în Vişoi. Aici, subordonaţii lui Bogdan Pătru şi-au propus pavarea zonei în care este amplasat foişorul „tablagiilor”, care, cât durează intervenţia, vor trebui să ia o pauză.

Fiind o zi splendidă de primăvară cu temperatură de început de vară, foişorul avea toate locurile ocupate, iar cine n-a prins loc a stat în picioare. Sosită în Vişoi, ca să afle de la oameni ce dotări le sunt de trebuinţă în cartier, intenţia Elenei Lasconi a fost de a-i anunţa pe cetăţenii adunaţi pe bănci că va începe, în curând, pavarea terenului din apropierea Poştei, care nu arată bine deloc atunci când plouă. Mai mult, spaţiul este inaccesibil când solul este înmuiat de precipitaţii, un impediment care, însă, nu-i ţine la distanţă pe locuitorii cartierului care au „microbul” jocului de table în sânge.

„Competiţia” între bărbaţii din Vişoi, care au obiceiul de a se strânge la foişor, nu este un pretext de „refugiu” de soţiile cu reproşurile la purtător. Oamenilor chiar le place jocul de table, care n-a luat pauză nici pe durata iernii.

Astăzi, au avut-o în mijlocul lor pe Elena Lasconi, care s-a îndreptat către grupul de jucători, ca să le dea vestea îmbunătăţirii pregătite pentru aceştia. După câteva minute în care a stat cu ochiul pe atitudinea relaxată a pensionarilor – şi nu numai -, primăriţa nu s-a lăsat rugată de două ori să ia locul unuia dintre competitori. N-a descurajat-o nici invitaţia cu un iz de misoginism: „Doamna primar, dacă jucaţi cu mine, vă promit că vă las să câştigaţi!” Mai tare a îndârjit-o pe musafiră dorinţa de a-i arăta „generosului” cu cine se pune. Mişcările au trădat faptul că primăriţa are experienţă la jocul de table, iar adversarul a „încasat-o” de i-au sărit fulgii. Şi onoarea, pe care cetăţeanul învins o doreşte reabilitată într-un viitor joc de revanşă.

Primăriţa Elena Lasconi în mijlocul „tablagiilor” a fost un moment savuros, pe placul locuitorilor cartierului, care s-au nimerit să fie în zonă, dar şi al celor care i-au urmărit online prestaţia populară. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!