19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Nu se lucrează pe niciunul dintre cele patru şantiere ale lui Răuţoiu

Patru dintre cele șase șantiere incluse în proiectul “Piața Neacșu unește comunitatea” au fost inițiate, însă nu s-au finalizat până în prezent. Astăzi, 27 martie 2024, nu s-a remarcat prezența niciunui muncitor al executantului, compus din firmele Goup Concif – Bădeni și Conteh Barengott – Târgovite, afiliate oamenilor de afaceri Sorinel și George Răuțoiu.

Anul trecut, în 2023, lucrările au început pe două dintre aceste șantiere, Rotunda și Romarta, însă progresul a fost încetinit, iar șantierul de la Romarta a fost chiar suspendat temporar din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Săptămâna trecută, muncitorii au reluat lucrările la Romarta, dar în zilele cu vreme bună, inclusiv astăzi, când condițiile ar fi permis continuarea lucrărilor, nu s-au găsit muncitori pe șantier, însă au putu fi observate, cu uşurinţă, găleţile de materiale şi mizeria lăsată chiar la intrare, lângă hidrantul de apă.

La fosta piață “La ruși”, în apropierea sediului PSD, unde ar trebui să fie construit un zid pentru montarea literei “N” din numele “Neacșu”, lucrările nu au început încă, deși există un ordin de execuție.

În zona Chilii, unde autoritățile au propus consolidarea malului, progresul a fost înregistrat cu montarea plasei de susținere pe o porțiune a malului și îndepărtarea cofragului de pe marginea trotuarului proaspăt turnat. Proiectul GAL, prelungit până la 31 martie 2024, a permis acestor lucrări să continue, însă avansează lent, iar luna este aproape terminată.

În ceea ce privește Parcul “Prichindelul” din Grui, lucrările au avansat doar în ceea ce privește montarea plăcilor de granit pe partea pietonală. Terenul de basket din spatele parcului rămâne neatins, fără nicio lucrare începută. Nici aici nu a putut fi observat vreun muncitor care să lucreze la parc.

Ritmul de progres în cadrul proiectului “Piața Neacșu unește comunitatea” este lent, cu întârzieri și neconformități în desfășurarea lucrărilor pe majoritatea șantierelor incluse în proiect.

Reamintim zonele unde vor fi amplasate literele numelui „Neacşu”: „N”-zona „La ruşi”; E (inclusă în „BINE AŢI VENIT”) – zona „La Gardă”; „A” – zona „Rotunda” (inclusă în „ROTUNDA”); „C”- zona „Romarta” (inclusă în „CÂMPULUNG”); „S” – zona Schei (inclusă în „SCHEI”); „U” – zona Grui (inclusă în „GRUI”).

E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!