3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Fundaţia „Acasă în Muscel” organizează, în perioada 4-27 martie, ateliere destinate elevilor de ciclul primar, prin programul „Liderii de Mâine”

Programul ”Liderii de mâine” – modulul ”D.A.R.” este un program gratuit, destinat elevilor de gimnaziu interesați să își dezvolte abilități foarte valoroase pentru viitor (cum ar fi: creativitatea, spiritul de echipă, abilitățile de comunicare și coordonare) și să le aplice în cadrul unor activități cu impact în cadrul propriei școli. Modulul ”D.A.R.” este organizat în jurul a trei piloni principali (Descoperă, Aplică și Răspândește cunoștințele dobândite) și a fost gândit pentru a implica cât mai mulți elevi în activități interesante și creative.

Detalii:

  • În intervalul Noiembrie – Februarie, elevi de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a din diverse școli din Câmpulung au participat la activitățile modulului D.A.R. și au pregătit, ca proiect de impact în cadrul propriei școli, diverse Ateliere pentru copiii din ciclul primar.

Este vorba de:

  • Atelier de creare bijuterii Macrame, destinat elevilor de clasa a I-a.
  • Atelier de creare bijuterii Origami, destinat elevilor de clasa a II-a.
  • Atelier de chimie distractiva destinat elevilor de clasa a III-a, axat pe descoperirea moleculei drept componenta de baza a tot ceea ce ne înconjoară.
  • Atelier de chimie distractiva destinat elevilor de clasa a IV-a, axat pe descoperirea conceptului de densitate.
  1. Toate materiale necesare derulării atelierelor sunt puse la dispoziție în mod gratuit, iar bijuteriile create de elevii de clasele a I-a și a II-a urmează să fie dăruite de aceștia mamelor, bunicilor, etc cu ocazia Mărțișorului/ Zilei de 8 Martie.
  2. Atelierele urmează să aibă loc în intervalul 04 – 08 martie pentru clasele a I-a și a II-a, respectiv 12 – 27 martie pentru clasele a III-a și a IV-a. – Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic Carol I, elevii de gimnaziu urmând să țină atelierele cu colegii mai mici, cu susținerea unei echipe de eleve de la profilul Pedagogie.

Invitație:

„Ne-am bucura să avem un reprezentant al echipei dvs. alături de noi măcar în una dintre zilele cu Ateliere din săptămâna viitoare. Ar fi importantă participarea dvs pentru că ați putea contribui la transmiterea mai multor mesaje pozitive către comunitate:

  • Avem peste 30 de copii de gimnaziu și liceu care vor susține atelierele cu elevii mai mici, investind Timp și pricepere în a-i ajuta pe colegii lor;
  • Peste 600 de copiii de ciclul primar din 5 școli din Câmpulung vor participa la ateliere; – dintre aceștia, în jur de 400 de copii vor realiza săptămâna viitoare bijuterii pe care le vor dărui doamnelor speciale din viața lor;
  • Sperăm ca doamnele din Câmpulung să poarte în perioada următoare bijuteriile respective, promovând nu numai un semn al venirii primăverii, ci și un mesaj de optimism privind ce pot face copiii atunci când se mobilizează și se gândesc la cei din jur.

În concluzie, ne dorim ca prin această inițiativă să încurajăm copiii să fie curajoși, activi și să se gândească la cei din jur în mod altruist. Iar în părinți/adulți sperăm să generăm sentimente de mândrie și optimism, pornind de la un proiect pe care îl facem împreună, la nivel de comunitate.”, transmite Fundaţia Acasă în Muscel.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!