8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Group Concif, firma omului de afaceri Sorinel Răuţoiu, aspiră şi la un contract de drumuri, la Boteni, de peste 21,5 milioane de lei

Subordonaţii primarului Vasile Leau, incluşi în comisia de licitaţie a Primăriei Boteni, au de ales între cele două oferte depuse pentru lucrarea de modernizare a unor drumuri locale. Este vorba despre continuarea unei investiţii în infrastructura rutieră a localităţii care, cu finanţare atrasă, îşi pune la punct progresiv căile de acces. Obiectivul la care ne referim are o valoare atractivă pentru asfaltatorii aflaţi între partenerii primăriilor argeşene şi muscelene, 21,5 milioane de lei, bani care vor ajunge la ofertantul care va îndeplini criteriul impus de autoritatea contractantă: cel mai bun raport calitate – preţ. Luptă pentru această lucrare firma lui Răuţoiu senior, arhicunoscută la Câmpulung, datorită contractelor câştigate pe bandă în ultimele două mandate: podul de la Apa Sărată, asfaltarea străzilor Ion Ţicăloiu, Plăieşi şi Drăceşti, Piaţa Primăriei şi Bulevardul „Pardon”, „Piaţa Neacşu”, cu cele şase scuaruri şi intersecţii, cele cinci parcuri din Grui şi Vişoi, trotuarele de pe Şoseaua Naţională şi Grigore Alexandrescu, asfaltarea străzilor Grigore Alexandrescu, Valea Bărbuşii, Leculeşti şi Pârşeni. Aşadar, Group Concif, împreună cu celelalte două firme ale familiei, Ratelen şi Conteh Barengott, are serios de muncă în municipiu pentru a finaliza contractele aflate în derulare. Însă acest lucru n-o împiedică să se înscrie şi la alte licitaţii, pentru câştigarea altor lucrări, mai ales dacă valorile sunt atractive precum cea care face subiectul acestui articol.

  • Răuţoiu este concurat de firma care câştigase licitaţia pentru podul din Tabaci                

Pe 30 ianuarie 2024, a fost publicată pe portalul de specialitate SICAP invitaţia lansată de administraţia publică a comunei Boteni agenţilor economici interesaţi de o lucrare de drumuri. 21.569.583 lei este valoarea estimată a contractului care include: servicii de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice, asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii.

Răgazul acordat constructorilor pentru a-şi prezenta ofertele a expirat pe 15 februarie 2024. Au accesat procedura până la această dată doi ofertanţi, unul participant individual şi o asociere de firme.

Group Concif SRL, societatea omului de afaceri muscelean Sorinel Răuţoiu, din satul Bădeni, comuna Stoeneşti, este concurată de firma care ar fi trebuit să reabiliteze podul din Tabaci. Câştigătoarea licitaţiei ţinute în mandatul lui Liviu Ţâroiu a renunţat la contract, pe fondul unor neînţelegeri legate de costurile lucrării – astfel a sunat motivaţia la timpul respectiv -, ca să aflăm în mandatul Elenei Lasconi că podul cu pricina nici măcar nu aparţinea Câmpulungului, ci Consiliului Judeţean. Şi, cu toate acestea, fără să-l fi preluat de la autorităţile judeţene, Liviu Ţâroiu a intenţionat să-l reconstruiască din banii câmpulungenilor, ca beneficiari ai investiţiei.

Firma care a câştigat licitaţia urmată de renunţarea la contract a fost G&M Road Building Engineering SRL, din Piteşti. Acest agent economic, reprezentat de Magdalena Emilia Alexandru, participă la licitaţia de la Boteni, ca lider al asocierii din care face parte un SRL al aceleiaşi antreprenoare, Building Design 2000 Top SRL, din Bucureşti.

Organizatorii procedurii de achiziţie au fixat un termen mai larg, până pe 14 iunie 2024, pentru evaluarea tehnică şi financiară a ofertelor primite.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!