11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Corpul vechi al Şcolii Gimnaziale Bughea de Sus va fi renovat energetic

Corpul vechi al Şcolii Gimnaziale Bughea de Sus, folosit ca sală de gimnastică, a intrat, de curând, în proces de renovare energetică. Primarul comunei, Nicolae Tarbă, a emis, la începutul lunii februarie 2024, ordinul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a imobilului. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi are ca scop „Renovarea energetică moderată pentru Şcoala Generală Centru-veche”.

Investiţia de reabilitare a corpului folosit în prezent ca sală de sport se ridică la suma de 883.217,02 lei. Proiectul, pe lângă anveloparea clădirii, vizează îmbunătăţirea sistemului de iluminat şi implementarea de panouri fotovoltaice, pentru a fi reduse cheltuielile la utilităţi. Firma câmpulungeană And Secom Intexim a fost selectată pentru a implementa proiectul, fiind responsabilă de toate cele trei categorii de servicii: proiectare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor.

În paralel, Primăria comunei Bughea de Sus a intrat în acelaşi proces de renovare energetică moderată, care implică: termoizolarea faţadelor clădirii, termoizolarea planşeului de pod, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi montarea unui sistem fotovoltaic. Valoarea totală a investiţiei pentru acest proiect este de 665.890,85 lei, iar firma And Secom Intexim este responsabilă pentru proiectare, asistenţă tehnică şi execuţia lucrărilor.

„Se lucrează, în momentul de faţă, la proiectele pe PNRR privind atât Şcoala Veche, unde avem o sală de gimnastică şi încă două clase, cât şi la Primăria Bughea de Sus, pe eficientizare energetică: tâmplărie schimbată, izolare cu vată bazaltică de 15 cm, schimbat acoperişul şi ambele vor avea un sistem fotovoltaic de 5-6 KW până la 10 KW.”, a precizat primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Tarbă.

R.A.Ş

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!