11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Primăria va renova energetic şi Pavilionul Administrativ al Spitalului – fosta Maternitate şi Secţia ORL, Psihiatrie şi Oftalmologie

În afara investiţiei de peste 27 milioane de lei de la Spitalul Municipal, aflată în procedura de achiziţie a serviciilor constructorului care va eficientiza energetic clădirea principală, Primăria Câmpulung va derula încă două lucrări similare legate de complexul medical. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, administraţia publică locală a obţinut finanţare şi pentru renovarea energetică a Pavilionului Administrativ al Spitalului Câmpulung, fosta Maternitate, aşa cum o ştiu câmpulungenii, dar şi pentru clădirea care grupează secţiile Psihiatrie, ORL şi Oftalmologie.

Totalul finanţării pentru cele două lucrări se cifrează la 5.648.699 lei, sumă care completează impresionanta valoare de 27.165.940,60 lei, de la care a pornit licitaţia pentru eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Câmpulung, corpul central. Dacă acestor îmbunătăţiri, care generează cele mai mari investiţii în domeniul Sănătăţii care s-au produs vreodată în Câmpulung, adăugăm valoarea proiectului prin care se va moderniza Policlinica – 15.543.336,84 lei, valoarea contractului de finanţare -, ajungem la un total al efortului financiar de 48.357.976,44 lei. Fondurile provin, în proporţie covârşitoare, de la PNRR, cu o contribuţie locală rezonabilă pentru lucrările de la Spital şi Policlinică.

Iată ce buget implică cele două lucrări care vor fi licitate în următoarea lună, pentru găsirea executanţilor la Pavilionul Administrativ şi Secţia Psihiatrie, ORL şi Oftalmologie.

Pavilionul Administrativ al Spitalului Municipal Câmpulung – Bugetul total al investiţiei de renovare energetică:

  • Eligibil: 2.984.931,40 lei
  • Neeligibil: 171.695,06 lei
  • Deviz general: 3.156.626,47 lei

Secţia Psihiatrie, ORL şi Oftalmologie – Bugetul total al investiţiei de renovare energetică:

  • Eligibil: 2.326.692,54 lei
  • Neeligibil: 165.380,19 lei
  • Deviz total: 2.492.072,74 lei

Toate proiectele despre care relatăm, atât la Spitalul Municipal, cât la Policlinică, sunt implementate de Primăria Câmpulung, care a obţinut finanţarea nerambursabilă de la PNRR. Autorităţile locale sunt cele care organizează licitaţiile şi tot ele urmăresc derularea lucrărilor. Unităţile medicale sunt beneficiarele investiţiilor întreprinse de către administraţia publică locală.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!