8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Elena Lasconi: „Aş vrea să facem un studiu de fezabilitate pentru străzile Nae Leonard, Istrate Rizeanu, Mihai Eminescu şi, parţial, Constantin Brâncoveanu şi Fraţii Goleşti, ca să schimbăm conducta de apă şi să asfaltăm”

Pentru a scuti măcar zona centrală de avariile care ruinează bugete şi nervii câmpulungenilor rămaşi fără apă cât ţin reparaţiile, primăriţa Elena Lasconi şi-a propus – în măsura în care veniturile locale permit – o lucrare de înlocuire a conductei pe câteva artere din „zona zero”. Stând de vorbă de curând cu şefa Executivului, aceasta ne-a prezentat unul dintre proiectele la care se gândeşte, căci tot este perioada de pregătire a listei de investiţii a anului 2024, parte a bugetului local. Deocamdată, n-a fost conturată proiecţia încasărilor şi cheltuielilor anului curent, dar câteva propuneri de lucrări noi, cu care se pleacă la drum, există.

Una dintre acestea este următoarea. „Aş vrea să facem un studiu de fezabilitate pentru străzile Nae Leonard, Istrate Rizeanu, Mihai Eminescu şi, parţial, Constantin Brâncoveanu şi Fraţii Goleşti, ca să schimbăm conducta de apă şi să asfaltăm.”, ne-a spus Elena Lasconi despre intenţia de a îmbunătăţi infrastructura de utilităţi şi rutieră a arterelor enumerate, toate amplasate în centrul Câmpulungului.

Prevederea fondurilor necesare şi realizarea documentaţiei depind, fireşte, de resursele bugetului local, care au de susţinut şi alte proiecte, fie în derulare, fie pe punctul de a demara. În ideea de a pune la punct câteva tronsoane de străzi din municipiu, în sensul de a le asfalta, Elena Lasconi l-a consultat pe directorului societăţii Edilul CGA SA cam pe unde s-ar preta o astfel de investiţie, condiţia fiind aceea să existe reţele de apă noi. Răspunsul a fost unul descurajant. „Nu este niciuna pe care să putem turna asfalt. Mi s-a spus: noi am vrut să schimbăm, în contul redevenţei, ca să nu mai batem cepuri şi să facem alte intervenţii de acest gen, dar primarii de dinainte au spus că nu se vede. Şi dacă nu se vede… mai bine le lăsăm aşa. Eu le-am explicat oamenilor că voi face lucruri care nu se văd, dar care sunt sănătoase, ca să nu ne mai atingem 15-20 de ani de acea bucată.”, a afirmat aceasta, mâhnită şi din pricina stricăciunilor produse carosabilului prin spargerea lui pentru branşamente.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!