27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Locurile de joacă propuse în cartiere vor fi reconstruite de la zero. Nu se mai merge pe reparaţii şi înlocuiri de aparate

Locurile de joacă din cartiere sunt, în multe situaţii, nişte relicve, din cauza vechimii combinate cu gesturile huliganilor care au distrus puţinul oferit de Primărie de-a lungul timpului. La halul în care arată, nu mai este cazul de reparaţii. Sunt depăşite, distruse, cârpite, fiind nevoie de înlocuirea lor cu totul. Asta şi-a propus Elena Lasconi, care a inspectat, săptămâna trecută, mai multe amplasate din Flămânda, Grui şi Vişoi. Nu se vor face peste noapte, căci amenajarea lor în condiţii de legalitate impune realizarea de proiecte şi obţinerea autorizaţiilor de construire. Din păcate pentru cei care sperau să se bucure de noile locuri de joacă propuse cât mai ţine vremea bună, nu se vor face în acest an. Dar măcar se pregătesc documentaţiile, care şi acestea „înghit” timp şi bani. Şi nu puţini. Prin rectificarea bugetului local, supusă aprobării la şedinţa de mâine după amiază, 70.000 de lei sunt prevăzuţi pentru un studiu de fezabilitate sau documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii în vederea amenajării şi reabilitării mai multor locuri de joacă.

  • Elena Lasconi i-a întrebat pe copii ce-şi doresc în parcurile de joacă   

Amplasamentele vizionate săptămână trecută au mai făcut subiectul unor discuţii pe care Elena Lasconi le-a purtat cu copiii, ca să afle de la aceştia ce-şi doresc în părculeţele din cartiere. Pe strada Emil Gârleanu, pe partea stângă cum cobori către Rotunda, sunt două spaţii verzi generoase cu destinaţia de parc. Aparatele de joacă sunt o ruină şi o ruşine, nefiind înlocuite cine ştie de când! Dacă s-au înlocuit vreodată de la amenajarea parcurilor. Ştim că s-a mers foarte multe pe reparaţii, de aici senzaţia de cârpeală în mai toate spaţiile destinate copiilor, care au parte de leagăne şi tobogane ruginite şi nesigure.

Elena Lasconi, însoţită de arhitectul şef Mădălina Zăgărin şi directorul ADP, Bogdan Pătru, a inspectat trei zone din cartierul Flămânda, dintre care va alege una pentru a o transforma într-un părculeţ. Flămânda este cartierul lipsit de un loc de joacă şi sunt şanse să rămână aşa dacă lumea nu se va pune de acord în privinţa amplasamentului. Autorităţile s-au oprit asupra unui loc care a avut cândva acest scop, dar se pare că unii îl vor recreat în faţa blocului unde a existat până în urmă cu câţiva ani. Însă nu-l doresc aici cei care stau în bloc, pentru că este sub ferestrele lor şi s-au bucurat când au „scăpat” de precedentul pe măsură ce s-au rupt aparatele de joacă. Al treilea amplasament ar fi lângă fosta centrală termică, în care şi-a amenajat cabinetul medical doctorul Cornel Popa.

În Vişoi vor fi două sigur, ambele pe strada Emil Gârleanu, însă Elena Lasconi ia în calcul să schimbe tot ce există în incinta locului de joacă de lângă blocurile sociale. Sunt trecute pe listă şi cele din cartierele periferice: Mărcuş, Valea Româneştilor şi Valea Bărbuşii, acesta din urmă având nevoie măcar de o împrejmuire, fiind poziţionat lângă strada care străbate cartierul.

Aceste investiţii despre care relatăm sunt separate de proiectul cel mare al Primăriei, care include cinci spaţii verzi de amploare care, conform înţelegerii cu constructorul, va debuta în acest an cu cele de pe străzile Dragalina, în Grui, şi Alexandru cel Bun, în Vişoi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!