11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Parcurile de pe străzile Alexandru cel Bun şi Dragalina, atracţia Vişoiului şi Gruiului. Vacanţa şi vremea plăcută le-au umplut de copii, părinţi şi bunici

Chiar deschise cu întârziere faţă de momentul finalizării lor în vară, locurile de joacă de pe străzile Dragalina şi Alexandru cel Bun sunt atracţia cartierelor Grui şi Vişoi. Pe cât de lungă a fost aşteptarea copiilor, care, de la sfârşitul verii, de când au fost gata, s-au tot foit pe lângă minunăţiile de dincolo de gardurile încuiate, pe atât de intensă le-a fost bucuria testării echipamentelor de joacă. Colaborarea defectuoasă cu ISC, o instituţie care lasă impresia că răspunde unor comenzi politice – exemplul Bulevardului „Pardon” este dovada de netăgăduit a subordonării politice -, s-a simţit şi în procedura recepţionării parcurilor finalizate în vară şi deschise pentru public în iarnă. Beneficiarii lor sunt încântaţi să se zbenguie în spaţiile de recreere şi acum, fiind vacanţă şi o vreme prietenoasă, prielnică ieşirilor în aer liber.

Sunt atât de mulţi copii de toate vârstele, cum n-am văzut niciodată într-un parc, asta şi datorită varietăţii şi numărului generos de aparate de joacă. Au ce face în cele două parcuri de la cei mai mici copilaşi, care abia au deprins mersul, până la adolescenţi, părinţi şi bunici, pentru care au fost montate echipamente de a pune în mişcare fizicul „înţepenit” de prea mult stat în casă, în faţa calculatorului, la serviciu, la volan ş.a.m.d. Şi odihna pe bancă, pentru a privit agitaţia veselă din jur, este de ajuns pentru locuitorii celor două cartiere care umplu cele mai noi zone de socializate de dimineaţa până seara. De cumpărături şi de pregătiri nu mai pot picii care nu se lasă dezlipiţi de noutăţile viu colorate, cu mişcări pe placul lor! Ar sta în parc cât ţine ziua! Treceţi la orice oră doriţi şi-o să vă convingeţi de efectul acestor realizări ale Primăriei pentru cartiere învechite, care nu credeau că vor avea vreodată adevărate „orăşele ale copiilor”.

Câmpulungenii sunt rugaţi să păstreze ceea ce cu eforturi financiare susţinute s-a realizat şi, dacă sesizează acte de vandalism, să nu ezite să alerteze autorităţile. Sunt banii noştri, ai tuturor, în acele parcuri care, mai mult ca sigur, vor fi un magnet pentru needucaţi lipsiţi de conştiinţă. Din luna decembrie 2023, s-au dublat amenzile pentru distrugerile produse în incinta locurilor de joacă monitorizate video din mai multe puncte.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!