11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Daruri de Crăciun pentru elevii şcolilor din Voineşti, Pojorâta şi Lereşti

Astăzi, 19 decembrie 2023, comunitatea din Lereşti a făcut ca Moş Crăciun să nu uite de niciun elev. Primăria Lereşti, Consiliul Local, Asociaţia Club Sportiv Câmpulung Muscel şi conducerea Şcolii Gimnaziale Lereşti au organizat o acţiune prin care au oferit copiilor din şcolile Voineşti, Pojorâta şi Lereşti nenumărate cadouri, aducând zâmbete pe feţele acestora.

  • Marian Toader: „Suntem în preajma sărbătorilor de Crăciun şi, de această dată, Moş Crăciun a fost foarte darnic cu aceşti minunaţi copii”

Printre cei implicaţi în această iniţiativă se numără primarul comunei Lerești, Marian Toader, viceprimăriţa Adriana Cicu, părintele Robert Mihail Maria, directorul Şcolii Gimnaziale Lereşti, precum şi reprezentanta Asociaţiei CS Câmpulung Muscel, handbalista Maria Ungureanu, care pregăteşte terenul pentru înfiinţarea unei echipe de handbal a comunei Lereşti.

Acţiunea a debutat de la ora 9.00 dimineaţa, începând cu Şcoala Voineşti, unde toate clasele, de la cei mici până la cei mai mari, au primit pachete din partea lui „Moş Crăciun”. Apoi, caravana de bucurie a continuat la Şcoala din satul Pojorâta, unde preşcolarii au fost răsplătiţi cu darurile aduse de iniţiatorii acestui eveniment.

Ultima oprire a fost la Şcoala Gimnazială „Prof. Dr. Nicolae Ursea Lereşti”, unde elevii de la clasele pregătitoare până la cele de a VIII-a au primit, cu surprindere și bucurie, cadourile pregătite cu grijă. Elevii clasei a IV-a au încântat organizatorii cu recitaluri de melodii tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă.

„Suntem în preajma sărbătorilor de Crăciun şi, de această dată, Moş Crăciun, din partea Primăriei şi Consiliului Local Lereşti, a fost foarte darnic cu aceşti minunaţi copii ai Şcolii Gimnaziale „Prof. dr. Nicolae Ursea” din Lereşti. Pe lângă aceste daruri oferite de Primărie avem şi bucuria şi plăcerea de a o avea lângă noi pe doamna Maria Ungureanu, viitor antrenor al echipei de handbal din comună. Astfel, vom avea o echipă de handbal care se va numi „Zimbrii Lereşti”, unde doamna Maria Ungureanu va fi antrenor”, a transmis Marian Toader.

Maria Ungureanu, fost portar al echipei naţionale de handbal a României, a luat hotărârea, alături de prieteni, să se alăture acestei acţiuni şi să dăruiască elevilor diferite cadouri, pentru a le face sărbătorile mai frumoase. „Ne-am întâlnit cu Moş Crăciun la o plimbare cu prietenii şi am stabilit, împreună cu el, ca noi să aducem cadouri tuturor copiilor şi să se bucure de sărbători cel puţin la fel de mult cum ne bucuram noi, când eram de vârsta lor.”, a menţionat Maria Ungureanu.

Nu în cele din urmă, directorul Şcolii Gimnaziale „Prof. Dr. Nicolae Ursea Lereşti”, părintele Robert Mihail Maria, a transmis că: „Ne bucurăm! În numele copiilor, vreau să mulţumim, pe această cale, autorităţilor publice locale, domnului primar, domnişoarei viceprimar şi tuturor celor implicaţi. Ca în fiecare an, păstrăm această tradiţie, să bucurăm pe copiii noştri cu aceste daruri, care, aşa cum aţi putut observa şi dumneavoastră, le aduc bucurie sinceră, pentru că şi noi am trecut prin această vârstă şi orice primeam, ne bucura. Sper că prin aceste acţiuni reuşim să responsabilizăm – iată, domnul primar a reuşit de data aceasta să ni se alăture – şi alte persoane care doresc să participe la asemenea acţiuni în scop caritabil, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, când este bine ca fiecare să dăruim. Le mulţumim şi să avem cu toţii sărbători fericite!”.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!