1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Porţiile de fasole împărţite de 1 Decembrie vor fi suportate din cheta angajaţilor Primăriei

Aceeaşi Ordonanţă de Guvern, emisă pe 27 octombrie 2023, care reduce drastic cheltuielile finalului de an ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, risca să anuleze şi tradiţia împărţirii porţiilor de fasole de 1 Decembrie. Chiar dacă are fonduri pentru această acţiune aflată în programul de evenimente al anului 2023 – program stabilit în momentul aprobării bugetului local pe anul în curs -, Primăria este împiedicată să întreprindă această cheltuială de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.90 din 27 octombrie 2023. Ordonanţa interzice, printre altele, organizarea de evenimente comunitare, cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea. Intră în această categorie tradiţionala fasole oferită de primării peste tot în ţară, nu numai la Câmpulung.

Dacă plata se face din alte resurse, obiceiul poate continua. Ca să continue la Câmpulung, angajaţii Primăriei au făcut chetă, contribuind fiecare cu cât a dorit. Am făcut chetă cu toţi angajaţii din Primărie. Fiecare a dat cât a putut. Vrem să facem câteva sute de porţii de fasole – căci nici asta nu putem să facem, tot din cauza ultimei Ordonanţe de Guvern -, pe care să le gătim la unitatea militară. Am discutat cu ei. O să luăm noi din ce am strâns de la toţi angajaţii, pentru că toţi au pus bani. O să încercăm să avem un 1 Decembrie. Important este să fim liniştiţi, să ne regăsim sănătoşi. Sunt multe piedici, dar mergem înainte. Încă o dată vă spun: singura noastră salvare sunt fondurile europene. Să nu încercăm să ne bazăm pe nimic, pentru că, oricum, s-au făcut nişte cheltuieli aiurea la nivel naţional în ultimii zece ani. Nu este vorba doar de ultimul an.”, a afirmat primăriţa Elena Lasconi.

„Ca să înţelegeţi cât de săraci suntem – a intervenit Ioana Marcu, city-managerul Primăriei -, masa de astăzi (n.r. 16 noiembrie 2023) cu cei şapte parteneri veniţi pentru clasarea Castrului Roman Jidova ca sit istoric… Cei de la Institutul Naţional al Patrimoniului au avut 23 de lei de persoană, pentru şapte persoane, şi diferenţa am pus-o noi, Primăria Municipiului Câmpulung, din ultimii bani pe care îi mai aveam. Şi erau 190 de lei.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!