13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Concertul de Crăciun, anulat. Pentru plata patinoarului, Elena Lasconi face apel la sponsorizări din partea firmelor

Noutatea cea mai sumbră în materia diminuării cheltuielilor impusă de Guvern o reprezintă anularea spectacolelor pe care Primăria le organiza în decembrie, ca să se bucure şi câmpulungenii de frumuseţea lunii sărbătorilor. Magia este spulberată de efectele Ordonanţei de Urgenţă nr.90 din 27 octombrie 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 979 din 27 octombrie 2023.

Printre multele restricţii şi interdicţii în materie de cheltuieli ale primăriilor, ordonanţa prevede că: În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, instituţiile şi autorităţile publice locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare, cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea.

În această categorie intră spectacolul pe care Primăria intenţiona să-l organizeze a doua zi de Crăciun şi aducerea, pentru al treilea an, a patinoarului în Piaţa Primăriei. Copiii nu vor parte de această bucurie decât dacă agenţii economici la ale căror înţelegere şi generozitate Elena Lasconi face apel din nou sponsorizează costurile acestei distracţii destinate celor mici. Primăriţa este, însă, sceptică în privinţa colectării sumei, care nu este deloc mică. Anul trecut, cheltuiala cu patinoarul s-a cifrat la aproximativ 120.000 de lei.

„Ultimele ordonanţe de Guvern ne-au cam lovit în creştetul capului. Ultima, cel puţin, ne va aduce în imposibilitatea de a mai organiza un spectacol în a doua zi de Crăciun, cum a fost până acum. Şi, de asemenea, în imposibilitatea de a lua patinoar. Voiam să avem o continuitate cu patinoarul, pe care mi l-am dorit foarte mult. O să încerc din nou să fac apel la agenţii economici, dacă o să reuşesc să strâng această sumă. Este vorba despre o sumă destul de mare. Nu sunt sigură de asta. Dar, din punct de vedere legal, din bugetul Primăriei – nu cel din sponsorizări, pentru că acela n-are legătură cu ordonanţa -, nu vom putea să facem acest lucru.”, a precizat şefa Executivului.

Rămâne de văzut cum va proceda administraţia locală pentru a menţine obiceiul focului de artificii din noaptea de Anul Nou. În 2022, la trecerea dintre ani, atmosfera de petrecere a fost întreţinută de un DJ, însă, în condiţiile actuale, este de înţeles că orice divertisment „pică”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!