-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Le-a venit rândul băncilor! Elena Lasconi este supărată şi pe cei care fură şi distrug, şi pe cei care stau spectatori şi nu sună la 112

Înainte de a începe acţiunea care a adus-o pe Elena Lasconi pe bulevard – plantarea florei decorative -, un proprietar de societate comercială aflată pe strada Republicii i-a sesizat acesteia că au început să se mişte câteva bănci. Băncile cu tendinţe de a deveni „mobile” sunt poziţionate în dreptul fostei Poşte, pe partea cu strada Republicii. Deloc surprinzător, dacă ne gândim la antecedentul cu banca furată de pe Bulevardul I.C. Brătianu, când la „butoane” era Liviu Ţâroiu. Incidentul a avut un final pozitiv, banca fiind găsită în curtea celor cărora le făcuse cu ochiul. Acum, nu băgăm mâna în foc că slăbirea ei a fost cauzată de o zgâlţâitură a cuiva care voia un suvenir de pe bulevard sau a vreunuia care nu poate sta normal pe o bancă. Căci nu este exclusă dintre cauze nici prestaţia superficială a echipei care le-a montat. Dar cum nu avem o certitudine, nu-i învinovăţim pe muncitorii lui George Răuţoiu, ci tindem tot către zona infracţională, de vreme ce bunurile cele noi le-au dat mâncărimi de mâini şi de tălpi unora care nu s-au abţinut să le brutalizeze. Ce va urma? Uşor de ghicit. Cu o Poliţie Locală ca şi inexistentă, cel mai probabil, flora aflată la discreţie va avea aceeaşi soartă ca a suratelor din jardiniere. Smulsă, furată sau, pur şi simplu, călcată în picioare.

  • Elena Lasconi: „Acum, văd că au tras de bănci până când au ieşit cu tot cu piatra cubică!”             

Înfrumuseţarea Bulevardului „Pardon” cu flori şi arbuşti ornamentali vine la „pachet” cu o grijă: menţinerea aspectului frumos pe cale să se contureze. Avem exemplul distrugerilor produse până în acest moment, după montarea mobilierului stradal: jardinierele jumulite sistematic, coşuri de gunoi răsturnate de un tulburat psihic, doi bolarzi rupţi şi, mai nou, bănci care se clatină. Prin urmare, nu ne-ar mira ca florile plătite cu banii obţinuţi prin sponsorizare să ajungă de pe bulevard prin grădinile unor cetăţeni cu dureri în cot de bunul tuturor.

„Sunt foarte mulţi „sălbatici” în libertate – spunea Elena Lasconi cu ocazia debutului acţiunii de plantare a florei pe Bulevardul „Pardon”. Sunt foarte supărată! Şi sunt supărată atât pe cei care le fură, cât şi pe cei care sunt spectatori şi nu le spun absolut nimic sau nu pun mâna pe telefon ca să sune la 112. Este strigător la cer ce s-a întâmplat şi este frustrant pentru mine, pentru că în proiectul iniţial nu erau stâlpişorii, jardinierele, băncile, coşurile de gunoi, proiectul peisagistului, plantele. În prima săptămână, cineva a dat cu picioarele într-un coş de gunoi, până când a ieşit cu tot cu placa de beton. Acum, văd că au tras de bănci până când au ieşit cu tot cu piatra cubică. A intrat cineva într-un stâlp (n.r. bolard), a distrus şi plăcile de granit, l-a luat în maşină şi a plecat cu el. Avem camere de supraveghere, dar nimeni nu vede absolut nimic. Uneori, mă gândesc că cel mai bun primar este cel care nu face nimic, care nu se implică şi nu pune suflet. Sunt dezamăgită şi pentru că am făcut o comunicare şi ştiu că câmpulungenii se uită pe ceea ce postez pe Facebook. Le-am spus, dacă vor să-şi lase amprenta şi vor să participe la cel mai important proiect al Câmpulungului şi cel mai frumos, să vină ca să planteze o floare. Amprenta se pune doar negativ, este trist.”, a declarat mâhnită primăriţa Câmpulungului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!