De curând a fost încheiat contractul privind proiectul pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare moderată, inclusiv energetică a clădirii Primăriei Schitu Goleşti, comuna Schitu Goleşti, judeţul Argeş”, aprobat pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C10 – Fondul local. Valoarea investiţiei este de 467.673 lei cu TVA, câştigătorul fiind D&G Two Partners S.R.L., o firmă din Piteşti, care se va ocupa de reabilitarea clădirii.
- Corpul clădirii construit în anul 1998 va fi reabilitat
Proiectul vizează, în mod special, corpul clădirii Primăriei construit în anul 1998, care va intra într-un proces de reabilitare moderată, inclusiv energetică. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 536.112,85 lei cu TVA, din care 421.743,01 lei cu TVA sunt alocaţi pentru construcţii şi montaj.
Primăria funcţionează în două corpuri alăturate, unul din anul 1932, reabilitat inclusiv energetic, şi altul construit în anul 1998, cu parter şi etaj, cu suprafaţa construită de 104 metri pătraţi şi suprafaţa desfăşurată de 208 metri pătraţi, în care îşi desfăşoară activitatea şi Consiliul Local. Corpul acesta nu este reabilitat energetic, astfel nu există anvelopare a pereţilor exteriori, tâmplăria este din lemn, iar planşeul nu este izolat din punct de vedere termic.
Aşadar, unul dintre obiectivele majore este izolarea termică a pereţilor exteriori, folosind vată minerală bazaltică pentru a reduce pierderile de căldură şi a menţine o temperatură confortabilă în interior. De asemenea, ferestrele şi uşile existente din lemn vor fi înlocuite cu tâmplărie termoizolantă etanşă cu rama din PVC pentacameral, asigurând o izolare optimă. Izolarea termică a planşeului va completa acest pachet de măsuri pentru a minimiza cheltuielile cu încălzirea şi răcirea clădirii.
Un alt pas important spre modernizare este montarea panourilor fotovoltaice, care vor genera energie electrică din surse regenerabile, contribuind la reducerea factorilor de energie. Potrivit primarului Vasile Tudorel Miriţă, se vor instala aproximativ 15-20 de astfel de panouri.
În plus, acest proiect include achiziţionarea şi montarea pompelor de căldură, o soluţie modernă pentru încălzirea clădirii, întrucât, în prezent, potrivit edilului comunei, există încălzire cu gaze şi cu lemne, însă sunt necesare şi aceste pompe de căldură.
R.A.Ş.