1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Vlad Cristian, noul şef al Postului de Poliţie de la Schitu Goleşti, s-a prezentat în Consiliul Local, ca să-l cunoască şi aleşii

În această vară, a avut loc concursul pentru funcţia de şef al Postului de Poliţie Schitu Goleşti, pentru ocuparea căreia s-au înscris cinci candidaţi. Concurenţa bănuim că stârneşte un pic de invidie Primăriei Câmpulung, de exemplu, la ale cărei concursuri nu se prea calcă pe bătături candidaţii, iar din cei prezentaţi nu prea ai ce alege. Să revenim la vecinii noştri, unde cel care a promovat concursul a venit, din curtoazie, în faţa aleşilor locali, pentru a-l cunoaşte şi a-i adresa întrebări. Din această vară, şef al Postului de Poliţie Schitu Goleşti este agentul şef Vlad Cristian, care a venit de la Valea Mare Pravăţ.

  • Ţinând cont că am un singur ajutor şi acela începător, este foarte greu de susţinut o comună ca aceasta”

Agentul şef Vlad Cristian a fost invitatul primei şedinţe ordinare a Consiliului Local de după promovarea concursului pentru ocuparea postului vacant. Anunţarea oaspetelui dezbaterii din 25 iulie 2023 i-a aparţinut viceprimarului Iulian Duţă. „Înainte de a trece la dezbaterea punctelor de pe ordinea de zi, vrem să vă prezentăm pe noul şef al Postului de Poliţie Schitu Goleşti. Ştiţi cu toţii ce s-a întâmplat, nu de mult timp, la Postul de Poliţie din localitatea noastră.”, a susţinut vicele Duţă, după care i-a dat cuvântul poliţistului care se va ocupa de ordinea în localitatea învecinată Câmpulungului.

Colegul pe care Vlad Cristian l-a înlocuit a fost mutat la Poliţia Municipiului Câmpulung, la Biroul Ordine Publică. Venit de la Valea Mare Pravăţ, acesta a fost împuternicit de pe data de 15 mai 2023 să preia această sarcină. Pe 20 iunie 2023, a fost organizat concursul, la care agentul şef Vlad Cristian a obţinut cea mai mare notă dintre cei cinci participanţi.

„Pentru orice problemă aveţi, care intră în atribuţiile mele, o să vă ajut cu tot ce pot. Aveţi colaborare din partea mea 100%.”, i-a asigurat acesta pe reprezentanţii comunităţii locale.

Prima întrebare care i s-a adresat din partea forului legislativ al localităţii a privit deficitul de poliţişti. „Un deficit ar fi, a precizat acesta. Este foarte mult de muncă. Eu, la Valea Mare Pravăţ, unde am lucrat anterior, aveam vreo 15 dosare penale şi aici am preluat de la colegii mei un număr de 105 dosare. Deci este foarte mult de muncă. Ţinând cont că am un singur ajutor şi acela fiind începător, este foarte greu de susţinut o comună ca aceasta.”, a punctat poliţistul minusurile activităţii sale de început.

„Dar aici veţi face carieră, a intervenit primarul Tudorel Vasile Miriţă. După aceea veţi avansa, dacă aţi preluat o comună mai grea.” „Ca subofiţer, nu mai am unde să avansez.”, a replicat acesta, continuând: „Au fost lăsate atâtea dosare până s-au strâns în numărul acesta mare. Au fost şi poliţişti care s-au pensionat… au stat o jumătate de an, un an… lasă că merge aşa, le lăsăm, le lăsăm, până s-au strâns. La un moment dat, s-au blocat. Acum încercăm să le punem la punct.”

Din punct de vedere al comunităţii etnice, la Valea Mare Pravăţ nu era mai uşor decât la Schitu Goleşti. Însă acolo, la 1.800 de persoane de etnie romă erau trei poliţişti. „Şeful de post, încă un băiat care a plecat şef de post la Bughea de Sus şi cu mine. Împărţeam dosarele la trei. Nu era încărcătura foarte mare.”, a adăugat acesta.

Unul dintre consilierii locali i-a recomandat să analizeze locul în care sunt amplasate camerele de supraveghere video din comună. „Cred că va fi în folosul dumneavoastră. Vedeţi dacă sunt în funcţie şi unde se vede.”, a fost ultima remarcă din partea unui membru al Consiliului Local înainte de a i se ura succes în activitate celui care a preluat Postul de Poliţie al localităţii. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!