4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Proiectul Câmpulungului, „Verde Modular”, între primele trei din ţară. Carmen Bârloiu, Sânziana Şendroiu şi Teo Manu, recompensaţi în cadrul unui eveniment naţional de amploare, desfăşurat la Craiova

Numele Câmpulungului a răsunat din nou în cadrul unui eveniment naţional, cu o participare de peste 400 de persoane, de la care muscelenii noştri au adus acasă câteva distincţii importante. Proiectul Câmpulungului, „Verde Modular”, susţinut de Sânziana Şendroiu, a câştigat locul trei la etapa naţională a concursului „Tânărul Ambasador LIONS al Secolului 21 – Bert Masson 2021-2022”. Carmen Victoria Bârloiu, coordonator al clubului câmpulungean Leolution, a fost recompensată cu o plachetă acordată în semn de recunoaştere a muncii sale de „Cel mai implicat advisor al Districtului 124 România”. Încrederea de care se bucură câmpulungenii în rândul colegilor este susţinută şi de noua postură în care se va afla de acum înainte Teodor Manu, de la Leolution Câmpulung, desemnat director de proiecte la nivelul Districtului LEO România. O răspundere enormă căreia, cu siguranţă, Teo îi va face faţă, cea mai obiectivă confirmare a calităţilor sale fiind distincţia de „Leuţul anului”, obţinută de curând.

  • Proiectul Câmpulungului, al treilea din 12 selectate la nivelul ţării

Evenimentul în cadrul căruia s-au derulat aceste secvenţe onorante pentru Câmpulung a fost Convenţia Naţională a District 124 România, desfăşurată la Craiova, între 19-22 mai 2022. În delegaţia municipiului nostru s-au aflat Viorel Duculescu, preşedintele LIONS Club Câmpulung „Negru Vodă”, Carmen Victoria Bârloiu, preşedintele Regiunii Muntenia Sud şi LEO Advisor al Clubului Leolution Câmpulung, şi colegii lor, Dan Şain şi Diana Vintilă. Iar de la juniori, Sânziana Şendroiu, Flavius Toma, Diana Pană, Teodora Idoraşi, Irene Constantinescu, Vera Drăgulinescu, Ioana Nicoară, Adrian Mărgărit şi Iulia Stana.

În fiecare zi a evenimentului, câmpulungenii le-au oferit celor de acasă câte un motiv de mândrie, obţinând un premiu sau o dovadă a gratitudinii pentru implicarea în comunitatea căreia îi aparţin. Înainte de a le puncta pe fiecare, trebuie să precizăm că acţiunile premergătoare şi finale, în care efortul susţinut s-a îmbinat cu dedicaţia, pasiunea şi succesul, s-au produs în preajma unor sărbători mari ale creştinătăţii. Recordul tinerilor LEO a fost confirmat de Cartea Recordurilor în Ajunul Crăciunului. Selecţia proiectului „Verde Modular” s-a produs în Săptămâna Mare a Paştelui, iar evenimentul naţional în cadrul căruia a fost propulsat între primele trei pe ţară a inclus, în ultima zi, sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Etapa naţională a concursului „Tânărul Ambasador LIONS al Secolului 21 – Bert Masson 2021-2022” a avut loc joi, 19 mai 2022, în prima zi a Convenţiei Naţionale de la Craiova. Proiectul Câmpulungului, susţinut de Sânziana Şendroiu, s-a clasat al treilea, fiind o performanţă extraordinară nu numai pentru LIONS Club „Negru Vodă” şi LEO Club Leolution, ci pentru Câmpulung, al căror ambasador a fost tânăra câştigătoare. „Verde Modular”, un captivant proiect de mediu, trecuse selecţia de la Câmpulung, la nivelul Regiunii Sud Muntenia, cu o lună înainte, pe 19 aprilie. Concurenţa naţională a constat în 12 proiecte, toate foarte bune, propunerea Câmpulungului fiind întrecută de două cu specific educaţional.

  • Sânziana Şendroiu, o liceană de top   

Sânziana Şendroiu, actualul preşedinte al clubului de tineret LEO, este elevă în clasa a XI-a a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. Până în acest moment, performanţele şcolare au fost unele remarcabile: a încheiat clasa a IX-a cu media 10, clasa a X-a, cu 9,95, iar semestrul I al clasei a XI-a, cu 10. Sânziana a absolvit şi clasa de pian a Şcolii de Muzică.

Alt amănunt interesat: a participat la trei ediţii la rând ale concursului de simulare de procese „International Moot Court”, desfăşurat în Limba engleză şi conceput de Centrul de Resurse pentru Justiţie de la New York, în parteneriat cu Departamentul de Educaţie de la New York, Fundaţia Olanda – România, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”  şi Facultatea de Drept din Bucureşti. La ediţia din 2021, Sânziana Şendroiu a obţinut premiul „Best oralist defence” (Cea mai bună apărare verbală).

Evenimentul de la Craiova s-a suprapus ediţiei 2022 a „International Moot Court”, la care au participat reprezentanţi din zece ţări (SUA, Olanda, Polonia, România, Bulgaria, Mongolia, Slovacia, Zimbabwe, Macedonia şi Scoţia). Componentă a echipei României, în tabăra acuzării, Sânziana Şendroiu a făcut deplasarea la Craiova numai pentru câteva ore, cât a durat concursul în care şi-a prezentat proiectul „Verde Modular”.

În după amiaza zilei de joi, în scop de relaxare, a avut loc un meci de fotbal caritabil LEO – LIONS, urmat, pentru amuzament, de un meci între fetele şi băieţii de la LEO. În clasamentul final, fetele au fost pe primul loc, băieţii, pe al doilea, iar seniorii, pe al treilea. S-au întâmplat lucruri serioase, dar şi distractive la Craiova, unde s-a derulat evenimentul cu o agendă stufoasă, din care am spicuit o parte dintre acţiuni.

  • Lui Carmen Bârloiu i s-au acordat două distincţii în semn de apreciere   

Programul de vineri, 20 mai, a inclus, printre acţiunile zilei, workshop-ul „New Voices”. Datorită responsabilităţilor încredinţate în acest an în domeniul lidership-ului şi experienţei sale pe partea de comunicare, Carmen Bârloiu a susţinut o prelegere cu tema „Laudă vs promovare, în cadrul ONG-urilor”. Mentorului tinerilor reuniţi în Clubul Leolution Câmpulung i s-a recunoscut meritul de „Cel mai implicat advisor al Districtului 124 România”, prin intermediul unei distincţii acordate în cadrul manifestării. Singura conferită, de altfel, legat de activitatea de coordonare a LEO, ceea ce face ca gestul să fie unul impresionant şi, în acelaşi timp, copleşitor pentru beneficiara lui.

În a treia zi, când au fost programate lucrările propriu-zise ale Convenţiei Naţionale, Carmen Bârloiu a avut din nou motiv de emoţie. Colegii i-au acordat o a doua distincţie constând într-un „Certificat de Apreciere”, justificat de dorinţa acestora de „recunoaştere a pasiunii dumneavoastră de a servi comunitatea şi lumea. Dumneavoastră exemplificaţi motto-ul Lions Club Internaţional, „We Serve”.”

  • Teo Manu, director de proiecte al Districtului LEO România

Al patrulea prilej de bucurie pentru câmpulungeni, consumat în acest week-end: nominalizarea „Leuţului anului”, Teodor Manu, ca director de proiecte al Districtului LEO România. Student la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Bucureşti, Teo va avea şi mai mult de muncă decât a avut până acum în cadrul LEO, fiind cooptat la cel mai înalt nivel al cluburilor de tineret.

  • Parada în costume populare, cel mai atractiv moment din program  

Cea mai atractivă acţiune din programul evenimentului a constituit-o Parada LIONS în costume populare, derulată vineri după-amiază. Participanţii îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc au defilat, începând din Piaţa „William Shakespeare”, prin centrul vechi al Craiovei, până în Piaţa „Mihai Viteazul”, oprindu-se în faţa Prefecturii Dolj. Carmen Bârloiu a purtat un splendid costum muscelean, oferit de colecţionarul dâmboviciorean Ionuţ Fintoiu, care a impresionat prin coloritul şi cusăturile speciale. A fost un moment deosebit, savurat de craioveni, întrucât alaiul format din câteva sute de persoane, tineri şi adulţi, care a necesitat oprirea circulaţiei, a fost însoţit de echipaje de Poliţie şi de fanfara militară.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!