13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Durează până când învaţă toată lumea să folosească un coş de gunoi. Din nou Poliţia Locală este absentă

Este decepţionant să vezi că într-un centru în care s-au montat suficiente coşuri de gunoi, şi pe dreapta, şi pe stânga, şi pe mijloc, mizeria persistă în peisajul central. Sunt destui cărora nu le pasă de investiţia care a îmbunătăţit considerabil aspectul Bulevardului „Pardon”, ca drept dovadă continuă să se debaraseze de resturi la întâmplare.

Gestul aruncării chiştocului de ţigară sau a ambalajului pe stradă n-are legătură cu vreun protest faţă de noile recipiente, despre care susţin că sunt inestetice şi nefuncţionale doar cei cu alte preferinţe politice. Şi dacă s-ar găsi vreun zurbagiu care să protesteze faţă de montarea noilor coşuri, cu compartimente separate pentru colectare selectivă, aşa cum sunt în toată lumea, deocamdată, le are la îndemână şi pe cele vechi. Bine că primăriţa le-a lăsat în peisaj, o vreme, şi pe cele vechi, pentru a avea termen de comparaţie cu alegerea specialiştilor în urbanism, care s-au pus de acord asupra a ceea ce s-ar preta şi la Câmpulung.

Vineri, au fost montate toate cele 40 de coşuri pe aleea centrală şi pe trotuarele străzilor Negru Vodă şi Republicii, iar sâmbătă, parcă pentru a sfida gestul autorităţilor, inşi necivilizaţi şi-au aruncat mucurile de ţigară şi alte resturi în jurul unora dintre ele. Nesimţirea e boală greu de vindecat şi nici Poliţia locală nu dă o mână de ajutor, prin amendarea necivilizaţilor. Repetăm, bulevardul este ticsit de camere video, iar autorii faptelor antisociale sunt sigur înregistraţi în timp ce le comit. Nu trebuie decât ca Poliţia Locală să-i „extragă” din filmări şi să-i sancţioneze.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!