Este revoltător comportamentul celui mai „amorţit” serviciu din grila de personal a Primăriei Câmpulung, care nici acum, când sunt de supravegheat dotările cele noi, montate pe Bulevardul „Pardon”, nu-şi face treaba. În această dimineaţă, noi am dat mai multe ture de bulevard, după ce ne-a atras atenţia jumulirea cu repetiţie a jardinierelor, „atacul” fiind proaspăt, judecând după grămăjoarele de pământ împrăştiat dedesubt şi pe lângă ele. Noi am observat urmele vandalizării de dimineaţă, înainte să treacă lucrătorii de la salubritatea ADP-ului să cureţe trotuarele pline de chiştoace şi alte resturi, pe care nişte needucaţi, pur şi simplu, nu vor să le arunce în noile coşuri de gunoi. Nu în semn de protest, alimentat de nişte politicieni cu unghia trecută dincolo de gât, de ciudă că se încheie investiţia cu un aspect mai plăcut decât anticipau, graţie mobilierului stradal, care înfrumuseţează centrul. Câteva dintre jardinierele care încântă ochiul trecătorului cu bun simţ au fost distruse din nou de persoane nedepistate, pentru că Poliţiei Locale îi este lene şi să patruleze pe bulevard, şi să urmărească înregistrările camerelor video, ca să-i prindă pe făptaşi în acţiune. Sau măcar după acţiune, ca să-i sancţioneze punându-i să refacă ornamentele florale.
- Un poliţist local câştigă o normă de hrană de 48 de lei pe zi calendaristică!
Miroase de la o poştă a comandă politică căreia i se supune anchilozata Poliţie Locală, care, drept răsplată pentru deviza de serviciu „eu, dacă vreau să fluier, fluier”, a primit, în 2023, o normă de hrană dublată. Pentru ce? Ca să nu facă nimic pe mai departe. Vă amintim că, din acest an, un poliţist local de la Câmpulung primeşte 48 de lei pe zi calendaristică – atenţie, calendaristică, nu lucrătoare! -, cu titlu de normă de hrană, care le completează salariile suficient de mari, la cât „transpiră” pentru comunitate.
Imaginaţi-vă până unde merge nepăsarea agenţilor Primăriei faţă de cerinţa primăriţei Elena Lasconi de a fi cu băgare de seamă la bunurile nou instalate pe aleea pietonală şi pe trotuare, dacă, de când s-au montat jardinierele, sunt prăduite sistematic! Ieri, am relatat despre această practică declanşată de apariţia acestor decoraţiuni urbane, iar, astăzi, de dimineaţă, semne că meteahna unor răuvoitori nu se opreşte dau de gândit că Poliţia Locală nu vrea să-şi facă treaba pentru care este plătită, nu că nu poate.
De solicitarea Elenei Lasconi, de a patrula încontinuu pe bulevard, nu mai pot comunitarii! Vom asista şi la ruperea băncilor şi distrugerea coşurilor de gunoi, pentru că nu are cine să-i identifice pe autori în filmările realizate cu ajutorul sistemului de camere video. În mod normal, de cum s-au furat primele flori, ar fi trebuit să avem imaginile cu hoţii expuse în spaţiul public, ca să fie descurajate astfel de atitudini, dar obosita Poliţie Locală, mulţumită că a obţinut ce a cerut – norme de hrană dublate -, moţăie cu burta plină.
- Din cauza PSD-iştilor câştigători în instanţă, plătim degeaba paznicii de la Poliţia Locală, care nu păzesc nimic
Nici nu se miră jemanfişismul care caracterizează serviciul public al Primăriei, de sus până jos, de vreme ce instanţele au dat dreptate PSD-iştilor, care au sărit în apărarea paznicilor Poliţiei Locale, ale căror posturi Elena Lasconi le voia restructurate. Dacă oamenii aceştia nu păzesc nimic, de ce să-i plătim? Îi plătim, pentru că aşa a vrut politicul, prin acţiunea în instanţă iniţiată de unii care nu mai au ce căuta la Primăria Câmpulung. Liviu Ţâroiu, condamnat pentru băutură la volan, şi-a pierdut mandatul de consilier local. Ciprian Neculăescu, promovat subprefect, reprezintă partidul la serbăricile şcolare, căci unde nu e… nici Dumnezeu nu cere. Iar Mirabela Manea, speriată ca o căprioară în lumina farurilor, probabil, se întreabă şi ea ce-o fi căutând în Consiliul Local. Oricum, de căutat la Primărie, nu mai caută de mai multe luni, de vreme ce n-a mai „servit” fizic şedinţele Legislativului municipal.
Ei trei, plus cei din spatele lor, sunt responsabilii de menţinerea celor 13 paznici ai Poliţiei Locale, care, în realitate, nu păzesc nimic. Victoria PSD-iştilor şi la Tribunalul Argeş, şi la Curtea de Apel Piteşti îi încurajează pe poliţiştii locali să ignore sarcinile de serviciu, ştiind că nu le poate face nimeni nimic. În caz că mai aveţi nedumeriri legate de posibilitatea desfiinţării Poliţiei Locale, direcţionaţi-le către consilierii PSD, ca să vă explice ei de ce se cheltuiesc din banii câmpulungenilor în jur de 2,6 milioane de lei, într-un an, cu acest serviciu care îşi ia îndatoririle în derâdere.
Exemplul inutilităţii Poliţiei Locale, o pagubă la casa omului, îl aveţi în imaginile alăturate acestei relatări cu subiect de actualitate: trei jardiniere proaspăt scormonite, din care au fost jumulite plantele ornamentale de nişte primitivi care batjocoresc munca şi bunul public.