13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Noua sală de sport din comuna Schitu Goleşti va găzdui competiţii sportive la nivel judeţean

La începutul acestei luni, pe data de 1 septembrie 2023, s-a făcut recepţia noii săli de sport din comuna Schitu Goleşti. Sala are o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 1.143 metri pătraţi. Construirea acesteia a fost finanţată de către Compania Naţională de Investiţii, din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale. Valoarea licitată a proiectului a fost de 6.102.000 lei cu TVA, iar costul final al sălii s-a încheiat la suma de 6.708.000 lei cu TVA, înregistrând o creştere de aproximativ 10,9%. Această creştere se datorează faptului că proiectul a fost conceput în anul 2021.

  • Se vor organiza competiţii de baschet, volei şi handbal

Primarul Vasile Tudorel Miriţă a explicat importanţa acestei săli, afirmând că: „Sala de sport de la Schitu Goleşti este destinată, pe de-o parte, copiilor de la şcoală, unde şi acolo sunt în jur de 200, pentru orele de educaţie fizică şi sport, dar, pentru că în Câmpulung nu prea există asemenea săli de sport, nu trebuie doar să consume”. Aşadar, sala va fi folosită şi pentru a genera venituri, în special prin organizarea unor competiţii de baschet, volei şi handbal. Cu excepţia mini-fotbalului, vor fi acceptate sporturi precum tenisul de câmp şi tenisul de picior. „Pentru că vor fi nişte cheltuieli legate de utilităţi, ne gândim să facem şi bani, să organizăm competiţii, mai ales de baschet, volei şi handbal. Aş vrea, dacă se poate, fără mini fotbal. În schimb, tenis de câmp şi tenis de picior vor fi acceptate. La fotbal se mai şi produc pagube, iar pentru acest sport avem terenul sintetic din spate”, a menţionat edilul comunei.

  • Primăria a asigurat toate utilităţile sălii de sport

În ceea ce priveşte implicarea Primăriei comunei Schitu Goleşti, primarul a precizat că, deşi nu a contribuit la execuţie, prin contractul şi prin predarea de amplasament cu CNI, a contribuit din bugetul local pentru a asigura utilităţile, precum: apă, curent, gaze, canalizare. „Potrivit legii, la momentul recepţiei trebuie să ai certificat de performanţă energetică, iar pe acesta îl face beneficiarul. Cheltuieli sunt, ca să bagi gaze, apă şi curent la o anumită putere, pentru că acolo este un sistem de ventilatoare, sistemul de încălzire prin acea centrală mare, care împinge căldura prin acele tuburi”, a explicat primarul.

Perioada de construire a sălii de sport din Schitu Goleşti a demarat în aprilie 2022 şi s-a încheiat în iulie 2023, cuprinzând aproximativ 15 luni, inclusiv perioada de iarnă. Primarul Vasile Tudorel Miriţă s-a declarat mulţumit de ritmul de construcţie, precizând că „S-a mişcat destul de repede, în opinia mea. Valoarea este mare, 6,7 milioane de lei”.

Sala de sport va servi nu doar pentru educaţie fizică şi competiţii, ci va fi deschisă şi pentru închiriere tinerilor interesaţi să facă sport. Aceasta se va putea închiria inclusiv pe timpul week-endurilor. Cu toate acestea, primarul a menţionat că: „Va trebui să fac angajări şi să am pe cineva care să asigure bunurile sălii. Ne gândim să şi producem bani, nu numai să consumăm, în afară de competiţiile care se pot organiza la nivel judeţean şi nu numai, de aceea am şi făcut-o”.

Vasile Tudorel Miriţă a transmis că sala va fi accesibilă atât localnicilor din Schitu Goleşti, cât şi celor din Câmpulung sau din împrejurimi, care pot veni să o închirieze, iar accesul se va face separat, nu prin curtea şcolii, astfel încât să nu încurce orice activitate care se desfăşoară la şcoală. Această abordare are scopul de a permite utilizarea sălii de sport de către un număr cât mai mare de persoane şi de a sprijini dezvoltarea activităţilor sportive în zonă.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!