37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Bogdan Trîmbaciu, unul dintre organizatorii Posada Rock: „Este imposibil să aduci 4.000-5.000 de oameni, ca să stea toţi la cort, atâta timp cât locurile de cazare la Câmpulung nu depăşesc 1.000”

În 2023, aşa cum o face de 12 ani, Asociaţia „Rock Culture” continuă festivalul rock de tradiţie al Câmpulungului, Posada fiind un adevărat brand al oraşului care, la începutul toamnei, pentru trei zile, atinge statutul turistic visat. Statut reflectat doar în numărul de vizitatori atraşi de renumele unei manifestări culturale complete, nu şi de facilităţile de cazare, pe care, pe mai departe, Câmpulungul nu le poate oferi celor străini de municipiu. În ciuda acestui impediment major, care blochează creşterea numărului de spectatori interesaţi, înainte de toate, să-şi asigure şederea pe durata week-end-ului evenimentului, organizatorii preconizează, pe baza experienţei de la ediţiile precedente, 3.000 de turişti aduşi în Câmpulung de Posada. Dacă municipiul deţinea o infrastructură de cazare bine pusă la punct, festivalul avea potenţialul de a strânge 5.000 de oameni în public. Ediţia 2023, asigură Bogdan Trîmbaciu, unul dintre organizatori, beneficiază de cel mai mare buget şi de cel mai susţinut efort organizatoric din istoria de 37 de ani a festivalului. Strădaniile oamenilor implicaţi în Posada Rock de a dubla publicul prezentului sunt descurajate de numărul pe sponci al locurilor în pensiunile locale.

  • Bogdan Trîmbaciu: „Ca producţie a festivalului, Posada Rock este între primele trei festivaluri rock din România şi ne dorim mai mult de atât”

Dificultatea cazării miilor de oameni într-un oraş lipsit de hoteluri şi pensiuni care să asigure şederea publicului venit special pentru Posada Rock persistă şi va mai persista o vreme. Pe cât de satisfăcătoare este colaborarea cu instituţiile cooptate în organizarea evenimentului, pe atât de dezamăgitoare rămâne chestiunea cazării unui public cu care Câmpulungul pare că nu se obişnuieşte să-l aibă. Peste 90% dintre oamenii care umplu stadionul la Posada Rock sunt veniţi din ţară şi din afara ţării. Şi ar veni şi mai mulţi dacă ar avea unde să înnopteze pe durata manifestării.

„Simţim cu toţii un sprijin extraordinar din partea autorităţilor locale, atât ceea ce înseamnă Primăria, viteza de lucru a Primăriei şi deschiderea pentru tot ceea ce ne-am propus pentru Câmpulung şi pentru Posada, cât şi din partea instituţiilor din subordinea Primăriei şi a oamenilor care au legătură cu Primăria şi care ne fac treaba foarte uşoară la Câmpulung.”, a afirmat Bogdan Trîmbaciu, cu angajamentul că numele lor vor fi rostite în cadrul Galei Laureaţilor. „Când venim la Câmpulung, ne întâlnim şi nici nu trebuie să discutăm foarte mult, fiecare ştie ce are de făcut, de la infrastructură, până la ADP, iluminat, organele de pază şi ordine, Poliţia, Salvarea, Pompierii şi tot ce avem nevoie. Totul este foarte bine organizat. S-a creat un mod de lucru şi, din punct de vedere al colaborării cu Primăria, nu putem să ne dorim mai mult în acest moment, pentru că avem absolut tot ce am solicitat şi am avut sprijin permanent.”, a punctat Bogdan Trîmbaciu parteneriatul cu administraţia publică locală, care se pliază pe nevoile organizării festivalului.

Ce nu merge nici de departe mulţumitor sunt posibilităţile de cazare la Câmpulung. „Avem probleme nu din cauza autorităţilor, ci cu infrastructura privată, din păcate. Festivalul Posada, în acest an, este, şi ca valoare a bugetului, şi ca line-up şi efort organizatoric, de departe cea mai valoroasă ediţie din istoria de 37 de ani a festivalului. Din păcate, n-o să ajungem nici în acest an să depăşim 5.000 de spectatori. Asta se întâmplă şi se va întâmpla în continuare, din cauza infrastructurii de cazare a oraşului. Este imposibil să aduci 4.000-5.000 de oameni ca să stea toţi la cort, atâta timp cât locurile de cazare la Câmpulung nu depăşesc 1.000. Mai mult decât atât, multe dintre ele nu se pretează a fi folosite de anumite formaţii. Pe de altă parte, mai avem de-a face cu oameni care, câteodată, uită că ai făcut contract cu ei şi preferă să facă o nuntă. Dincolo de asta, ştiu că sunt proiecte şi sper să se finalizeze proiectele de infrastructură de cazare în Câmpulung. Foarte multă lume vrea să cumpere bilet la Posada. Ar cumpăra… de exemplu, mâine, se vor pune bilete în vânzare pentru ediţia 2024. Sunt sigur că am putea să vindem 2.000 de bilete în câteva zile. Dar toată lumea caută întâi cazare în Câmpulung. Negăsind, oamenii îşi spun: lasă că văd când voi găsi, dacă voi găsi… Totuşi, cu toate acestea, în acest an, putem să ajungem la 3.000 de turişti în Câmpulung. Câmpulungenii ştiu despre festival, au început să îmbrăţişeze ideea festivalului, aşteaptă festivalul. Oraşul deja este plin şi o să fie în toate aceste trei zile plin. Mi-ar plăcea să-l văd aşa permanent. În schimb, încă o dată, marea majoritate, peste 90% din public sunt persoane venite din altă parte, pentru un eveniment cu amploare internaţională. Este un fel de Champions League, formaţiile cântă pe cele mai mari scene ale lumii ca headlineri. Ca valoare a line-up-ului şi ca producţie a festivalului, Posada Rock este între primele trei festivaluri rock din România şi ne dorim mai mult de atât.”, a mai spus Bogdan Trîmbaciu la conferinţa de presă, de astăzi, 1 septembrie, ţinută alături de primăriţa Elena Lasconi şi Răzvan Brăileanu, preşedintele Asociaţiei Rock Culture, organizatoarea Festivalului Posada Rock, începând cu anul 2011, după 13 ani de pauză.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!