-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Victorie impresionantă pentru Emanuel Dorcioman la Campionatul Național de Îndemânare Auto

Week-end-ul trecut s-a desfășurat Campionatul Național de Superslalom, Îndemânare Auto și Vehicule Electrice. Emanuel Dorcioman a obținut o victorie strălucitoare la Campionatul Național de Îndemânare Auto, desfășurat la Drobeta Turnu Severin. El a concurat în două probe, categoria D3(debutanți) și proba de Sprint, obținând rezultate remarcabile în ambele.

  • Locul I la D3

La categoria D3, Emanuel Dorcioman a cucerit locul I, demonstrându-și abilitățile și determinarea în fața altor concurenți. Deși acesta s-a aflat, inițial, pe locul al III-lea, la o diferență foarte mică față de ceilalți adversari, Emanuel a reușit să obțină cel mai scurt timp la D3, respectiv 48,9 secunde, cucerind astfel podiumul, pe primul loc. De asemenea, în proba de Sprint, el a reușit să înregistreze un timp impresionant de 49,894 secunde.

Cu toate că mașina lui, un Citroen C2, se încadra la clasa D2, între 100-150 CP, Emanuel a decis să concureze la clasa D3, cu mașini între 150-200 CP. Cu maxim de 130 CP, el a demonstrat că poate face față provocării și poate obține rezultate remarcabile într-o clasă mai puternică decât mașina sa. Acesta a fost plăcut surprins de rezultatele obținute pentru el, fiind o surpriză faptul că a reușit să depășească concurenții din clasa D3: „eu am vrut să particip la D3, a fost o provocare pentru mine. Am vrut să-mi testez limitele și nu m-am așteptat la acest rezultat. Nu mă așteptam, a fost ceva surprinzător, nu am crezut că pot să-i bat pe cei de la D3”, a transmis Emanuel Dorcioman. Așadar, participarea sa la clasa D3 a reprezentat o provocare personală, prin care și-a testat limitele și a reușit, așadar, să și câștige.

  • Locul VIII la Open

De asemenea, un loc foarte important l-a ocupat și la Clasamentul Open, acolo unde s-a situat pe poziția a VIII-a, dintr-un total de 60 de participanți. „Important este că la Open au fost, în total, 60 de participanți și am reușit să obțin locul VIII. La clasamentul Open, timpul obținut a fost comparat cu toate mașinile care au participat la Campionatul de Îndemânare Auto, fiind vorba și despre mașini mult mai puternice față de a mea. La Open, toți timpii și de la Sprint și de la toate probele s-au încadrat aici, a explicat Emanuel Dorcioman. Așadar, datorită timpilor pe care acesta i-a obținut la probele de D3 și Sprint, l-au plasat în top 10 din cei 60 de concurenți, care au participat, în acest clasament, cu mașini mult mai puternice față de a lui.

Pentru a concura la acest campionat, Emanuel Dorcioman a efectuat, de asemenea, numeroase îmbunătățiri la mașină, inclusiv la suspensii, frâne și alte componente. Cu toate acestea, mașina este folosită și ca „daily car” sau mașină de „zi cu zi”, însă este, totodată, pregătită pentru următoarea competiție, întrucât se află într-o stare excelentă. Emanuel Dorcioman apreciază sprijinul oferit de mașină și se bucură de faptul că începe să se obișnuiască cu ea și să o controleze din ce în ce mai bine, aflându-se deja la a doua etapă. „Mașina mă ajută foarte mult, a fost a doua etapă în care am mers cu ea și ușor-ușor încep să mă obișnuiesc, întrucât prima etapă nu a fost cu succes, deoarece nu știam mașina. Dar, acum, m-am învățat și ușor-ușor pot să o controlez din ce în ce mai bine”, a specificat Emanuel.

  • Emanuel este pregătit și pentru următorul concurs, care va fi pe data de 29-30 iulie 2023

Următorul concurs la care va participa va avea loc la Constanța, în Portul Tomis, pe 29-30 iulie 2023, și va concura tot la categoria D3. Acesta intenționează să continue să concureze la această grupă, având în vedere succesul său inițial. Acesta apreciază organizarea foarte bună a campionatului și se bucură că a avut ocazia de a participa la această competiție. Potrivit acestuia: „concursul a fost foarte bine organizat din punctul meu de vedere, a fost o etapă frumoasă și mă bucur că am putut participa la acest concurs. Sunt fericit pentru rezultat și îi felicit pe toți colegii. Le doresc succes tuturor și să ne vedem cu bine la următoarea etapă!”, a transmis Emanuel Dorcioman.

Robert Adrian ȘTEFAN

Sursa Foto: Cătălin Năstase

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!