18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Trotuarele de lângă Colegiul Național „Dinicu Golescu” au intrat în reabilitare

Săptămâna trecută au început lucrările de reabilitare ale celor două trotuare din fața Colegiului Național „Dinicu Golescu”. Astăzi, 4 iulie 2023, se lucrează la trotuarul din partea dreaptă, pe sensul Câmpulung-Pitești, urmând ca mâine să înceapă lucrările și la trotuarul de pe cealaltă parte.

  • Până cel târziu săptămâna următoare lucrarea va fi terminată

Potrivit inginerului Bogdan Badea, cu toate că lucrările au început de săptămâna trecută, muncitorii nu au putut lucra într-un ritm alert, cel puțin dimineața. Acest lucru s-a datorat faptului că elevii claselor a XII-a au susținut, în acea săptămână, probele Examenului de Bacalaureat, iar conducerea Colegiului Național „Dinicu Golescu” le-a transmis muncitorilor să nu facă zgomot în timpul examenului, deoarece elevii pot fi distrași, pierzând, prin urmare, concentrarea. „Am avut mici probleme cu cei de la liceu, pentru că ni s-a transmis că facem zgomot, iar copiii sunt la examen și nu se puteau concentra din cauza noastră. Așadar, nu am amânat lucrarea, însă am lucrat mai redus, astfel încât să nu deranjăm, cel puțin dimineața. Dar acum nu mai avem probleme”, a menționat Bogdan Badea.

De asemenea, acesta a explicat că cele două trotuare se vor reabilita până la colțul intersecției, unindu-se cu lucrările ce au avut loc odată cu reabilitarea sensului giratoriu. Prima dată se va finaliza trotuarul pe partea spre Pitești, apoi celălalt. Pe întreaga porțiune a trotuarelor se va turna covor asfaltic, întrucât, potrivit lui Bogdan Badea: „Trebuie să punem și asfalt, când punem bordurile se schimbă și asfaltul, nu mai puteam lăsa așa, era asfalt vechi”.

De menționat este faptul că un mic impediment al lucrărilor îl reprezintă rădăcinile teilor care au umflat asfaltul din jurul acestora. Cu toate acestea, inginerul Bogdan Badea a asigurat că se va găsi o soluție astfel încât să se niveleze toată suprafața din jurul teilor: „rădăcinile teilor au umflat asfaltul, dar vom găsi o soluție ca să nu-i afectăm. Și pe partea aceasta am avut aceeași situație, și aici a fost umflat în multe locuri și am încercat, am săpat ușor pe lângă ei și am rezolvat problema fără să afectăm rădăcina. Nu vrem să atingem rădăcina, pentru că dacă s-ar întâmpla acest lucru, într-o perioadă foarte scurtă teii nu ar mai rezista și s-ar usca, dar depinde de la pom la pom. Pe partea aceea, de lângă Colegiul „Dinicu Golescu”, este puțin mai complicat, deoarece acolo e mai în scurt, aici fost mai larg și am avut unde ne retrage mai bine. Dar vom găsi și acolo o soluție, trebuie să găsim”.

Totodată, Bogdan Badea a precizat că lucrarea se va finaliza, cel târziu, săptămâna următoare. „Mâine terminăm aici, pe partea aceasta și vor începe și pe partea cealaltă, iar săptămâna viitoare, cel târziu, vom termina toată lucrarea”, a transmis acesta.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!