6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Au trecut cele două luni în care bulevardul trebuia să fie gata. În acest ritm, constructorul nu încheie lucrarea în 2023

La sfârşitul acestei săptămâni, se împlinesc cele două luni în care constructorul se angajase că încheie lucrarea de amenajare a Bulevardului „Pardon”. Primăvara trecută, când prefectul Radu Perianu a deschis acţiunea pentru anularea autorizaţiei de construire, executantul informa autorităţile că nu-i mai trebuiau decât două luni ca să predea investiţia finalizată. Cele două luni de care n-a avut parte în anul trecut, pe fondul procesului declanşat pe 16 mai 2022 şi finalizat pe 13 aprilie 2023, când a expirat termenul de recurs, se fac duminică, 25 iunie 2023. După definitivarea hotărârii judecătoreşti, etapă consumată, repetăm, pe 13 aprilie 2023, muncitorii lui Răuţoiu s-au întors pe şantierul oprit timp de un an, marţi, 25 aprilie 2023, după trecerea sărbătorii Paştelui. După cât s-a lucrat de la reluarea lucrării, concluzia este clară: exclus ca bulevardul să fie gata de Zilele Câmpulungului! Riscul cel mai mare este să nu fie gata până pe 8 septembrie 2023, dată la care expiră autorizaţia de construire salvată de instanţa de judecată!

  • Trei inşi moşmondesc la alveolele cu piatră cubică pe o singură parte, în loc să lucreze mai mulţi pe ambele părţi

Cât s-a lucrat în cele două luni se vede: s-a realizat doar pavajul aleii pietonale centrale. Puţin, foarte puţin! De ce? Pentru că s-a lucrat cu o mânuţă de oameni, care au executat o singură sarcină: pavajul pietonalului, după cum spuneam. George Răuţoiu ar fi trebuit să împartă oamenii unii la pavaj, alţii la montajul pietrei cubice pe spaţiul dintre tei, alţii la amenajarea spaţiului verde. Dar ce să împartă, când el a dislocat o echipă anemică, de 3-4, maxim 5 inşi, la o lucrare la care trebuia să tragă tare, ca s-o predea înainte de Zilele Câmpulungului?!

Astăzi, 20 iunie 2023, erau trei oameni pe şantier la ora la care am mers pentru a fotografia stadiul unei investiţii la care era de dorit ca executantul să compenseze printr-un ritm susţinut anul de pauză. La Răuţoiu, însă, se vede că n-are de gând să compenseze cu un final rapid timpul pierdut anul trecut. Pierdut pentru comunitatea locală, nu şi pentru el, căci procesul, care a oprit lucrarea pe bulevard, l-a avantajat pe constructor, care a putut astfel să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de alţii.

După finalizarea pavajului unei alei de 300 metri, operaţiune întinsă pe durata a două luni, muncitorii au început altă treabă. În spaţiul dintre tei vor fi spaţiu verde şi spaţiu acoperit cu piatră cubică, pe care vor fi montate băncile şi coşurile de gunoi. Asta fac oamenii lui Răuţoiu în prezent: pun piatră cubică în aceste alveole destinate mobilierului stradal. Însă nu se lucrează şi pe o parte, şi pe alta a aleii bulevardului, ci trei inşi (!) moşmondesc la alveolele pe partea cu strada Negru Vodă. De ce nu se lucrează concomitent şi pe Republicii? Răspunsul nu-l poate da decât omul de afaceri George Răuţoiu, al cărui comportament dă serios de bănuit.

Să nu uităm de stâlpii de iluminat, căci trebuie montaţi şi aceştia. Trebuie plantată flora, pentru alegerea căreia primăriţa a mers la Bucureşti. Trebuie puşi bolarzii, deci mai este destul de lucru. Până la prima ninsoare, după lentoarea cu care se schimbă peisajul pe bulevard.

  • Autorizaţia salvată de Tribunalul Argeş expiră pe 8 septembrie. Există riscul ca lucrarea să se oprească din nou  

Cel mai mare pericol pentru amenajarea bulevardului nu este că-l prind Zilele Câmpulungului tot vraişte. Pe 8 septembrie 2023, expiră termenul din autorizaţia de construire, care nu mai poate fi prelungită. Şi câte strădanii s-au depus în instanţă pentru salvarea acestei autorizaţii a cărei ajungere la termen riscă să oprească din nou lucrarea! Dacă Răuţoiu nu încheie până la începutul toamnei, autorizaţia salvată de Tribunalul Argeş, tocmai pentru a permite municipalităţii să încheie acest proiect blestemat, este bună de aruncat la gunoi.

N-ar fi rău, judecând după ritmul suspect în care se mişcă firava echipă de lucru, ca autorităţile locale să dea drumul de pe acum – şi aşa este târziu – procedurii de emitere a unei noi autorizaţii. Asta ca să se evite altă tură de reclamaţii pe care, cu siguranţă, cea mai inspirată petentă a Câmpulungului le va face. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!