11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

La Lereşti se extinde reţeaua de gaze naturale

Unul dintre proiectele importante ale comunei Lereşti, început încă din 2011, îl reprezintă extensia reţelei de gaz natural. La acel moment, 253 de gospodării au fost conectate la reţea. În ultimii trei ani, conductele au acoperit o parte din strada Marineşti, Valea lui Pătru, Ţarină, Băjenaru, Caplan şi strada Poştei. Administraţia locală doreşte să extindă reţeaua, astfel încât să acopere toată localitatea, iar, în acest an, alte trei străzi au fost conectate la reţeaua de gaz natural. Banii pentru realizarea acestui obiectiv au fost 70% din bugetul local, iar restul de 30% au fost obţinuţi din bugetul Consiliului Judeţean. „În acest an, am rezolvat doar trei străzi mai micuţe, întrucât avem cam 70% asigurat sistemul de alimentare cu gaz, pe străzile Iaru, Siman şi Poştei, valoarea fiind aproximativ 113.000 lei fără TVA. Firmele care lucrează nu le stabilim noi, este o procedură a celor de la Distrigaz, ei fac proiectele, ei stabilesc firmele, doar noi venim cu partea de cofinanţare.”, ne-a declarat primarul Dan Ion Berevoianu.
    Valoarea proiectului este mult mai mare, iar cei 113.000 lei repreprezintă valoarea de cofinanţare pe care Primăria Lereşti a avut-o la dispoziţie. În  Câmpulung sunt străzi unde, deocamdată, nu se găseşte reţeaua de gaz, însă Lereşti este printre localităţile norocoase.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!