25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Credincioşii sunt aşteptaţi, miercuri şi joi, la Biserica Vişoi, la slujbele închinate Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Miercuri, 28 iunie, de la ora 18.00, va fi oficiată slujba de hram, în foişorul din curtea bisericii, de un sobor de preoţi invitaţi de Cătălin Florea şi Andrei Ganea

  • Mesajul părintelui Cătălin Florea, parohul Bisericii Vişoi, adresat credincioşilor, de a fi părtaşi unui eveniment cu o trăire aparte

Parohia Vişoi îmbracă haină de sărbătoare, deoarece doar câteva zile ne despart de praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, hramul Bisericii noastre. Aşa cum ne bucurăm de ziua noastră, mai ales de ziua numelui, de sfinţii ocrotitori ce le purtăm numele, astfel, comunitatea noastră din Vişoi se bucură de slujbele frumoase închinate corifeilor Bisericii Creştine, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Două nume a căror rezonanţă este puternică în calendarul Bisericii Creştine. Prin prăznuirea împreună a celor doi sfinţi apostoli, Biserica a arătat că ei au alcătuit o unitate desăvârşită, dedicându-se neabătut aceleiaşi slujiri.

Ne spune Sfântul Apostol Pavel: „Aşa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos şi ca iconomi ai Tainelor lui Dumnezeu.” (I Corinteni 4,1) Şi aşa a fost, pentru că L-au slujit pe Hristos „cu timp şi fără timp” (II Timotei 4,2) cu toată dăruirea lor. L-au slujit pe Dumnezeu cu preţul vieţii lor, împlinind cuvintele rostite de Mântuitorul: „Dragoste mai mare ca aceasta nu poate exista, ca cineva să-şi pună viaţa pentru prietenul său.” (Ioan 15,13)

Slujindu-L pe Iisus Hristos, Sfinţii Apostoli ocrotitori ai Bisericii noastre i-au slujit şi pe semenii lor, faţă de care s-au socotit la fel de îndatoraţi ca faţă de Hristos Domnul. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost oameni ca şi noi. Însă Harul lui Dumnezeu, „care pe cele slabe le întăreşte şi pe cele cu lipsă le împlineşte”, conlucrând cu voinţa şi cu fiinţa lor, l-a făcut pe unul „piatră” a credinţei, iar pe celălalt „vas ales”.

  • Momente înălţătoare la Biserica Vişoi

Slujba de hram va începe în ajunul Sărbătorii, miercuri, 28 iunie, la orele 18.00, cu Vecernia, Litia şi Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Va fi oficiată de un sobor de preoţi din oraş şi din împrejurimi, de preoţi, de teologi şi de cântăreţi bisericeşti, care au pornit pe treptele slujirii lui Dumnezeu „din pepiniera de cântăreţi bisericeşti a strănii Bisericii noastre”, cum frumos spunea părintele nostru drag, Tarbă Constantin.
Slujba de seară are o trăire aparte, aşa că vă aşteptăm cu drag, credincioşi ai parohiei, cât şi din oraş şi nu numai, să fim împreună rugători.

În ziua Praznicului, joi, 29 iunie, slujba va începe, la ora 08.30, cu Utrenia, continuând cu Sfânta Liturghie. Atât slujba de seară, de care am amintit, cât şi Utrenia şi Sfânta Liturghie vor fi oficiate în aghiasmatarul de vară, în foişorul de slujbă din curtea bisericii. Se pare că vara şi-a intrat în drepturi, aşa că ne putem bucura de frumuseţea şi trăirea sfintelor slujbe înconjuraţi de florile ce împodobesc locaşul nostru de cult. Putem să intrăm şi să ne închinăm şi în sfânta biserică, iar apoi putem participa la sfintele slujbe în curtea bisericii şi în biserică, cu respectul şi evlavia firească.

Atât eu, preotul paroh Florea Ionuţ Cătălin, cât şi colegul meu, preotul Ganea Andrei Florian, vă adresăm invitaţia de a fi împreună rugători Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului şi Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, mulţumind pentru toate cele primite, cerând în rugăciunile noastre sănătate, înţelepciune, pace şi toate cele folositoare casei şi neamului nostru, precum tuturor semenilor noştri.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!