6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Firma lui Ion Cotescu, And Secom Intexim, singura înscrisă la licitaţia pentru renovarea Şcolii Grădişte

Dintre cele zece investiţii GAL, sunt în licitaţie proiectele de amenajare a locuinţelor pentru victimele violenţei în familie şi a centrului medico-social, alimentarea cu gaze naturale pe străzile Chilii, Livadie şi Leculeşti, canalizarea pe străzile Grigore Alexandrescu, Valea Bărbuşii, Leculeşti şi Pârşenilor, reabilitarea Şcolii Grădişte şi trotuarele pe strada Grigore Alexandrescu şi Şoseaua Naţională. În această relatare ne vom opri la investiţia prin care municipalitatea urmăreşte să-şi pună la punct Şcoala Grădişte, dacă tot s-au câştigat 7 milioane de euro, prin GAL Câmpulung Muscel, bani care nu pot fi folosiţi, din păcate, decât în zone considerate marginalizate. Adică în Grui (nu tot Gruiul), Pescăreasa şi Grădişte. Iar jumătate din cele 7 milioane de euro este musai să se ducă pe proiecte care nu se văd concret în realitate, ca o reţea de apă, canalizare sau gaz sau o stradă asfaltată. Prin urmare, Primăria s-a văzut nevoită să încropească o listă de investiţii pentru consumarea fondurilor cu proiecte destinate celor trei zone urbane marginalizate, deşi, poate, sunt urgenţe în centrul Câmpulungului şi în cartierele de blocuri, pentru care administraţia nu are bani.

  • Licitaţia porneşte de la o valoare de 2,6 milioane lei

Procedura pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrării „Reabilitare şi modernizare clădire şcolară şi împrejmuire teren” a demarat pe 19 mai 2023, când s-a publicat pe SICAP invitaţia destinată constructorilor interesaţi de oferta de lucru a Primăriei.

Autoritatea contractantă a solicitat câştigătorului licitaţiei următoarele servicii: elaborarea documentaţiei de proiectare în fazele proiect tehnic şi caiet de sarcini, inclusiv detalii de execuţie şi documentaţia tehnică pentru autorizaţia de construire; obţinerea autorizaţiei de construire; asistenţa tehnică a proiectantului şi execuţia lucrărilor.

Pe lângă refacerea structurii, lucrările propuse constau în: recompartimentarea grupurilor sanitare, reparaţii ale acoperişului, înlocuirea întregului sistem termic şi hidroizolant, desfacerea tencuielilor existente de zidărie de cărămidă şi tencuirea întregii clădiri, înlocuirea totală a tâmplăriei, realizarea jgheaburilor şi burlanelor pentru colectarea apelor de pe acoperiş, amenajarea camerelor: desfacerea şi refacerea tencuielilor şi finisajelor, gletuire şi vopsire, montare de placări la pardoseală, turnare de şape de egalizare, instalatii electrice, termice, sanitare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, refacere totală, inclusiv branşamente, contoare pansate, amplasare şi racordarea centralei termice în condensare, reamenajarea aleilor şi trotuarelor perimetrale.

Spaţiul desfăşurat pe parter are o suprafaţă construită de 507 metri pătraţi. Valoarea totală a proiectului, de 2.645.328,61 lei, este distribuită astfel pe diversele categorii de cheltuieli: documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire – 29.999,99 lei; proiect tehnic şi detalii de execuţie – 35.700 lei; construcţii şi instalaţii – 2.337.145,21 lei; montaj utilaje tehnologice, echipamente tehnologice şi funcţionale – 5.172,70 lei; utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj 30.582,30 lei; dotări – 159.882,04 lei; lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 46.846,36 lei. Suma aferentă liniei bugetare de „diverse şi neprevăzute” este în cuantum de 69.010 lei şi nu este inclusă în valoarea de buget pentru achiziţia de lucrări.

  • O singură ofertă din partea And Secom Intexim

Condiţia impusă la licitaţie este „preţul cel mai mic”. Însă Primăria nu prea are din ce alege, deoarece n-a fost depusă decât o singură ofertă. Îşi doreşte să câştige contractul o societate câmpulungeană, care are experienţă în relaţia cu autorităţile municipale. Până la data limită de înscriere, 6 iunie 2023, a fost înregistrată o singură participare la procedura de achiziţie: asocierea condusă de firma lui Ion Cotescu, And Secom Intexim SRL, din Câmpulung, care are alături de ea proiectantul Asix Design SRL.

În prezent, clădirea şcolii se află în administrarea municipiului Câmpulung. Construcţia a fost realizată în anul 1965 şi are o structură alcătuită din: fundaţii continue, realizate din beton simplu sub pereţii exteriori şi interiori ai clădirii; pereţii de închidere sunt realizaţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de minim 35 cm; planşeul este din plafon de nuiele tencuite; acoperişul este de tip şarpantă cu ţiglă ceramică. Pentru funcţionarea clădirii în scopul propus, întreaga structura a clădirii trebuie consolidată şi necesită refacerea integrală a tuturor finisajelor. Investiţia este suportată financiar din fonduri europene, alocate prin Programul Operaţional Regional – POR. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!