20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Duminică, s-a surpat o bună porţiune din drumul care duce spre Iezer-Păpuşa

Drumul care duce spre Iezer-Păpușa a suferit grave deteriorări din cauza unei puternice viituri care a avut loc pe 25 iunie 2023. Acest eveniment natural a afectat trecerea și a îngreunat accesul oamenilor din zona situată mai sus de rezervația de zimbri din Munții Făgăraș.

  • Accesul a fost îngreunat, iar trecerea este aproape imposibilă pe bucata de drum care a fost desprinsă

Potrivit persoanei care ne-a semnalat situația, grupul său a urcat pe drumul respectiv duminică, 25 iunie 2023, la ora 10.00 dimineața, iar când s-au întors în jurul orei 16.00, au întâmpinat mari dificultăți în traversare. Ploaia torențială, însoțită de grindină, a creat condiții extrem de periculoase. „Am urcat noi pe la ora 10.00 dimineața, iar la ora 16.00, când ne-am întors, abia am putut să trecem. A plouat cu grindină!”, ne-a specificat aceasta. Totodată, persoana în cauză a mai adăugat faptul că majoritatea oamenilor se îndreaptă spre această regiune în căutarea bujorului de munte, dar chiar și pe drumul de până în această zonă deplasarea este dificilă. În timpul călătoriei lor au fost nevoiți să ajute două mașini care au rămas împotmolite pe traseu. „Majoritatea, acum, se duc după bujor de munte și se duc cu mașini, dar abia trec pe drum normal. Noi, în drumul nostru, am ajutat două mașini care au rămas împotmolite.”, a menționat aceasta.

Trebuie menționat că accesul cu mașina pe drumul care duce spre rezervația de zimbri este extrem de dificil, chiar și pentru autovehicule de teren. Din cauza precipitațiilor abundente din ultima perioadă, nivelul apei a crescut semnificativ, ceea ce a dus la formarea unor aluviuni pe aproape întreaga porțiune a drumului, până în apropierea rezervației. Traversarea acestor obstacole necesită o pregătire destul de mare, pentru a străbate acest drum cu mașina, sau o bună condiție fizică pentru cei care aleg să parcurgă acest segment pe jos.

Momentan, autoritățile locale au fost înștiințate, însă nu se cunoaște cu exactitate când vor începe lucrările pentru remedierea daunelor și deblocarea drumului.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!