25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

13 primari musceleni sunt în proiectul judeţului de achiziţie a microbuzelor electrice pentru elevi, cu bani europeni

Primarii din Muscel au fost mai interesaţi decât omologii lor din centrul şi sudul judeţului să obţină pentru localităţile lor microbuze destinate transportului elevilor. Nu orice fel de microbuze, ci unele electrice, plătite cu bani europeni, prin PNRR. 13 din cele 25 de primării care au intrat într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, instituţia care depune cererea de finanţare în numele lor, sunt din Muscel. Mai bine de jumătate. Vineri, 23 iunie 2023, edilii au fost invitaţi la Piteşti, pentru a semna documentaţia necesară, care trebuie înaintată finanţatorului până pe 30 iunie 2023. Din Muscel au fost prezenţi, pentru a semna acordul de parteneriat cu conducerea CJ Argeş, primarii Marian Toader (Lereşti), Tudorel Vasile Miriţă (Schitu Goleşti), Mugurel Minciună (Cetăţeni), Petre Boncoi (Valea Mare Pravăţ), Nicolae Tarbă (Bughea de Sus), Florin Bogdan Proca (Berevoeşti), Ion Băcioiu (Dragoslavele), Gheorghe Savu (Tiţeşti). N-au putut onora invitaţia pentru ziua de vineri Andreea Crîmpiţă Matei (Mihăeşti), Ion Paul Marin (Stoeneşti), Cosmin Ion Ştefan (Hârtieşti), Marius Nicolae Manole (Aninoasa), Dorel Tănăsescu (Bughea de Jos).

  • Câte un microbuz electric per comună                         

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Consiliului Judeţean, a fost încheiat un acord de parteneriat cu 25 de comune din judeţ, pentru achiziţionarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Finanţarea investiţiei propuse de localităţile preponderent din nordul judeţului va fi asigurată, în situaţia admiterii proiectului, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 5.815 elevi din Argeş vor beneficia de cele 25 de microbuze 16-1 locuri, propuse a fi cumpărate prin proiectul pregătit de CJ Argeş. PNRR suportă în totalitate costurile mijloacelor de transport.

„Beneficiarii investiţiei trebuie să amplaseze o staţie de încărcare pentru microbuzul electric într-un loc public, până la data de 31 decembrie 2024. Localităţile care nu vor realiza acest lucru nu vor putea primi microbuzul. De asemenea, trebuie să asigure, pe o durată de minimum 4 ani, şofer, să asigure costurile de reparaţii şi întreţinere a microbuzelor, precum şi costurile de alimentare. Selecţia celor 25 de localităţi a avut la bază criterii obiective, criteriile din Ghidul solicitantului, precum inaccesibilitate la transport şcolar, numărul de elevi care trebuie transportaţi, zonele defavorizate.”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Valoarea totală a proiectului „Achiziţionarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din judeţul Argeş” este de 35.918.435,51 lei, eligibilă în procent de 100%. Există şi o valoare neeligibilă de 13.447 lei, aferentă cheltuielilor de informare şi publicitate, cheltuieli care sunt obligatorii.

În afara comunelor muscelene enumerate la începutul articolului, fac parte din proiectul Consiliului Judeţean: Leordeni, Miceşti, Cocu, Ungheni, Mălureni, Albeştii de Argeş, Corbeni, Drăganu, Merişani, Muşăteşti, Tigveni şi Călineşti. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!