8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Explorator în Câmpulung, ediția a II-a

În perioada septembrie 2023 – februarie 2024, în Câmpulung Muscel, au fost organizate ateliere despre consum responsabil și biodiversitate, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului Explorator în Câmpulung. Acesta a fost derulat de Asociația Culturalis, în parteneriat cu Ludic Nature și Colegiul Național Pedagogic Carol I. Proiectul este implementat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez din România.

Douăzeci de eleve ale colegiului au participat la 4 ateliere practice despre biodiversitate, consum responsabil și proiecte pentru comunitate, sub îndrumarea trainerilor și cu sprijinul doamnei profesoare Cora Palade. Atelierele au avut un format practic și s-au derulat sub formă de activități interactive, jocuri de rol, explorări în natură, exerciții de identificare a florei locale. Pe lângă acestea, tinerele au pus în aplicare propriile idei de proiecte.

Explorator în Câmpulung are 3 direcții principale: abordarea practică a noțiunilor de biodiversitate locală și consum responsabil, stimularea gândirii critice a participanților și realizarea unor activități pentru comunitate.Participantele au creat următoarele 3 proiecte:

– Săptămâna Exploratorilor”, între 5 și 9 februarie 2024, o serie de ateliere de educație de mediu care au avut loc la școli primare și grădinițe din Câmpulung, pentru 80 de copii;

– Stilul de viață al oamenilor din Câmpulung, un chestionar care a avut rolul de a aduna informații atât despre stilul de viață al locuitorilor, dar și despre activitățile pe care aceștia și le-ar dori în oraș. Cei peste 40 respondenți cu vârste cuprinse între 12 și 63 de ani au considerat, în proporție de 72%, că sunt necesare mai multe activități sportive pentru promovarea unui stil de viață sănătos, iar 45% consideră utile organizarea mai multor ateliere pentru copii. De asemenea, plimbările în natură, sportul, meditația și timpul petrecut cu oameni dragi sunt alegerile principale ale respondenților, pentru a-și menține sănătatea mentală.

– Atelierul ”Planeta noastră, comoara noastră”, o activitate de educație non-formală, ce a avut ca teme principale lanțul trofic și protejarea naturii, derulată la Școala generală Albeștii de Muscel de către o echipă de participante din ambele ediții ale proiectului.

Ne bucurăm să continuăm proiectul alături de Colegiul Național Pedagogic Carol I și să oferim posibilitatea tinerilor să învețe despre biodiversitatea locală, dar și să își pună în aplicare ideile despre cum ar transforma orașul într-un spațiu mai prietenos cu oamenii și natura.” Cristina Simionescu, coordonatoarea proiectului.

“În această a doua ediție am descoperit un grup de fete foarte curioase și entuziasmate să descopere pădurile din Câmpulung alături de mine. În plus, a fost o surpriză plăcută să văd ce ateliere creative au realizat în Săptămâna Exploratorilor.” Gențiana Albotă, educator pentru mediu (Ludic Nature)

Asociația Culturalis are ca misiune să aducă oamenii împreună, cu grijă față de natură și față de semeni, prin programe făurite pentru toate categoriile de vârstă și care cuprind teme de educație, mediu, cultură comunitară.

Contact:

Cristina Simionescu – 0722689981

asociatia.culturalis@gmail.com

www.culturalis.ro

www.facebook.com/CulturalisAsociatia

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!