11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Ultimul sunet de clopoţel a răsunat, joi, pentru absolvenţii Colegiului „Carol I”

Ultimul clopoţel este un moment emoţionant, care capătă o notă aparte pentru aceia care au parcurs drumul devenirii spirituale şi formare ca om pentru societate la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung. Joi, 25 mai, absolvenţii promoţiei 2019/2023 au spus rămas bun anilor de liceu, răspunzând „prezent!” pentru ultima oară la strigarea catalogului. Alături de ei au fost directorul instituţiei, prof. George Radu, directorul adjunct, prof. Sebastian Cealîcu, cadre didactice, părinţi şi elevi din ceilalţi ani de studiu. Împreună cu diriginţii lor, absolvenţii au avut momente care s-au succesat în ordinea lor firească, lăsând în sufletele fiecăruia amintiri şi gânduri nostalgice. Absolvirea este o vreme a amintirilor despre cele ce au fost, dar, în acelaşi timp este şi un moment al provocărilor pentru cele care vor veni.

  • „Liceul a fost ca o pată de culoare în viaţa mea!”

Festivitatea a început în jurul orei 12.00, atunci când toţi absolvenţii „de-a XII-a” au păşit pentru ultima dată, în calitate de elevi, pe porţile prestigioasei instituţii de învăţământ. Încolonaţi, pe clase, în uniforme de gale specifice unor astfel de momente, ei au mers apoi, „însoţiţi” de acordurile celebrei melodii „Ani de liceu”, în careul colegiului unde s-au derulat celelate momente dedicate  „Ultimului clopoţel”.  Festivitatea a continuat cu intonarea Imnului de Stat al României, „Deşteaptă-te!”, de către Corul „Orfeu”, coordonat de profesorul Ion Georgescu, după care au urmat câteva momente artistice care i-au avut ca protagonişti pe membrii aceleiaşi formaţii corale şi un taraf ad-hoc, alcătuit din elevii Teodora Muşel (voce), Bianca Tiţa (fluier), Aylin Udroiu (nai), Ion Andrei (acordeon) şi Răzvan Manole (ţambal).

Artiştii au dorit astfel să fie alături de colegii lor, interpretând piese de mare sensibilitate artistică, în ton cu momentul unic şi emoţionant trăit de aceştia în ultima zi de şcoală. Au urmat alocuţiuni ale conducerii şi profesorilor care şi-au asumat cu nădejde şi au îndrumat cu succes din rolul de cadru didactic/diriginte  clase de elevi ambiţioşi, competenţi şi devotaţi. Au fost şi elevi care au impresionat prin discursurile prezentate autentic şi echilibrat. Fiecare profesor- diriginte a rostit cuvinte speciale, urându-le absolvenților succese și realizări în viitor, în speranța că se vor revedea la întâlnirea de zece ani de la absovire la fel de încrezători și de optimiști.

Chiar dacă s-a strigat catalogul pentru ultima dată, numeroşi carolişti din promoţia 2019/2023 au promis că nu vor sta departe de învăţământul pedagogic, urmând să susţină examenul de titularizare ca absolvenţi ai acestui profil şi vor merge din toamnă din nou la şcoală, dar la catedră, pentru a forma noi caractere, benefice pentru societatea în care trăim. „Anii de liceu ne-au format abilităţi, comportamente, atitudini care să ne pregătească startul acestui nou început. Liceul a fost ca o pată de culoare în viaţa mea, care m-a ajutat adesea să văd lumea cu alţi ochi. Cu toții privim succesul și reușita ca pe nişte lucruri materiale sau izvorâte din lucruri materiale. Dar pentru mine, succesul nu înseamnă o diplomă sau laude infinite, ci liniştea sufletească pe care o simt acum, la capăt de drum, când am alături de mine o mulţime de oameni blânzi şi frumoși, oameni în adevăratul sens al cuvântului. Oameni pe care îi respect şi le sunt recunoscătoare pentru că am avut şansa de a mă forma prin ei.”, ne-a declarat Mario Ştefan, unul dintre absolvenţi.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!