Poate părea incredibil ca, într-o lume a tehnicii moderne, în care, în diverse domenii, s-au atins performanţe greu de imaginat, să existe şcoli cu toaleta în curte. Nu una, ci mai multe! Astfel, în condiţiile în care ne dorim ca elevii din şcolile argeşene să exceleze, să aibă rezultate bune la învăţătură, să acumuleze cât mai multe cunoştinţe, nu li se oferă nici măcar un minim de confort. Deşi toţi primarii se bat cu pumnul în piept, lăudându-se cu numeroasele lor realizări pentru comunitate, unii dintre ei nu au fost în stare să aloce fonduri şi să construiască grupuri sanitare decente pentru elevi. Timp de două săptămâni, au avut loc la Consiliul Judeţean Argeş mai multe întâlniri cu primarii din cele 102 localităţi din judeţ. În cadrul acestor întâlniri zonale, s-a discutat punctual despre stadiul celor 148 de proiecte semnate prin PNDL II, în valoare totală de 747 milioane lei, despre stadiul investiţiilor din fiecare localitate în parte. În plus, s-a vorbit şi despre posibile finanţări, în vederea finalizării proiectelor aflate în curs de implementare.
Printre altele, în timpul discuţiilor s-a vorbit şi despre investiţiile din şcoli, fiind deschis un subiect destul de sensibil privind existenţa, şi în acest moment, a unor şcoli din judeţ, care au grupuri sanitare în curte. Astfel, a fost făcută o listă a ruşinii, stabilindu-se că în judeţul Argeş sunt 11 comune ale căror şcoli au grupuri sanitare în curte: Coşeşti (6 grupuri sanitare), Davideşti (un grup sanitar), Buzoieşti (4 grupuri sanitare), Ciomăgeşti (un grup sanitar), Dobreşti (2 grupuri sanitare), Izvoru (un grup sanitar), Leordeni (2 grupuri sanitare), Moşoaia (un grup sanitar), Mălureni (2 grupuri sanitare), Oarja (un grup sanitar) şi Şuici (un grup sanitar).
Edilii au promis că, până la începutul noului an şcolar 2019-2020, vor remedia problema şi vor construi grupuri sanitare decente în şcoli. Ca o scuză a acestei realităţi s-a motivat că unele dintre unităţi sunt în lucru. În plus, s-a menţionat că, în unele dintre aceste unităţi de învăţământ, investiţia nu ar fi necesară, datorită faptului că unele de nivel gimnazial sunt cu perspectivă demografică descendentă. Altfel spus, sunt copii foarte puţini, numărul lor fiind în scădere, ceea ce înseamnă că aceştia se pot duce şi în fundul curţii. În perioada iunie 2016 – iunie 2018, Consiliul Judeţean Argeş a alocat sume în valoare totală de 19.617 mii lei, în 79 de localităţi, reprezentând peste 211 investiţii în unităţile şcolare, de la amenajarea toaletelor în incinta şcolilor, până la reabilitarea, modernizarea sau extinderea unor clădiri.