11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Primarul Dumitru Secăreanu: „Investiţia cea mare va fi reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare a Cetăţii Oratia, care 99% este deja rezolvată”

Ziua Comunei Dâmbovicioara, ediția a XVI-a, s-a desfășurat duminică, 21 mai 2023, cu ocazia sărbătoririi Sfinților Împăraţi Constantin și Elena. Această sărbătoare a adus împreună comunitatea locală și numeroși invitați.

  • Dumitru Secăreanu face eforturi pentru dezvoltarea comunei

În discursul său de deschidere, primarul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, a transmis un mesaj de recunoștință față de comunitatea locală și echipa sa administrativă pentru contribuția adusă la dezvoltarea localităţii. Acesta a subliniat evoluția pozitivă a comunei în ultimii ani, pe plan economic, și a luat angajamentul că va continua să îmbunătățească viața locuitorilor. „Vreau să vă mulțumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce faceți pentru Dâmbovicioara, iar eu sunt alături de dumneavoastră, în permanență, fac tot posibilul ca lucrurile să evolueze după așteptările dumneavoastră, cred că ați observat din lucrurile care s-au manifestat în Dâmbovicioara, bineînțeles, pe partea economică, mișcările economice și mă refer la ceea ce înseamnă investițiile, dar nicidecum nu ne oprim aici!”, a transmis edilul comunei Dâmbovicioara. De asemenea, acesta adăguat că: „Pentru anul 2023, împreună cu Consiliul Județean și pe undeva și pe fondurile pe care urmează să le accesăm, dar bineînțeles, care sunt deja aprobate, o să realizăm câteva investiții tot pentru dumneavoastră!”.

Una dintre cele mai importante investiții menționate de către primar a fost reabilitarea, conservarea și punerea în valoare a Cetății Oratia, un proiect care se află deja în stadiul final. „Investiția cea mare va fi reabilitarea, conservarea și punerea în valoare a Cetății Oratia, care 99% este deja rezolvată.”, a transmis Dumitru Secăreanu. De asemenea, acesta a anunțat începerea lucrărilor la drumul DC 22 Dâmbovicioara – Cabana Brusturet, un pas important pentru îmbunătățirea accesibilității către zonele turistice. „Un punct forte al comunei va fi drumul DC 22 Dâmbovicioara – Cabana Brusturet, care deja s-a dat ordinul de începere a lucrărilor în scurtul timp, începând chiar din 22 mai 2023”, a menționat edilul. O altă investiție de care a amintit primarul Secăreanu a fost cea de reabilitare a drumurilor din interiorul satului Podu Dâmboviței, dar și mica porțiune de drum care face legătura între DN 73 și albia râului.

  • Dumitru Secăreanu a fost premiat cu o plachetă de excelență pentru dezvoltarea comunei Dâmbovicioara

La eveniment au participat și numeroși invitați, printre care se numără: deputatul Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, deputatul Marius Pavelescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor, Olavi Nițescu, originar din comuna Stâlpeni, județul Argeș, subprefectul județului Argeș, Ciprian Neculăescu, primarul comunei Dragoslavele, Ion Băcioiu, primarul comunei Lerești, Marian Toader, viceprimarul comunei Rucăr, Ion Pîrnuță, președintele PSD Câmpulung, Georgel Mădulărea, secretar general Marinică Fologea, precum și alți reprezentanți ai administrațiilor locale.

Consiliul Județean Argeș, prin preşedintele Marius Nicolaescu, a acordat o diplomă de excelență administrației locale: „Se conferă Primăriei comunei Dâmbovicioara, Consiliul Local Dâmbovicioara, pentru activitatea desfășurată în administrația locală și contribuția adusă în dezvoltarea culturală, economică și socială a localității cu prilejul aniversării Zilei Comunei, Ediția a XVI-a”.

  • Simona Bucura Oprescu: “Veţi avea o investiţie de aproape 100 de miliarde lei vechi şi la Podu Dâmboviţei veţi avea canalizare”

În cadrul evenimentului, deputatul Simona Bucura Oprescu a remarcat frumusețea culturală și tradițiile zonei Dâmbovicioara. Aceasta l-a felicitat pe edilul comunei Dâmbovicioara, specificând faptul că acesta este un om ambițios și nu se dă bătut până nu implementează proiectele propuse „Mă bucur că aici, la Dâmbovicioara, cu neobositul Secăreanu, pe care chiar dacă îl dai afară pe ușă, să știți că intră pe geam și dacă nu intră pe geam, atunci intră pe horn. De Secăreanu nu poți să scapi. În fiecare an s-a mai făcut ceva. Și acum veți avea o investiție importantă pe „Anghel Saligny” de aproape 100 de miliarde lei vechi și la Podu Dâmboviței veți avea canalizare și îmi doresc așa, cu credință, cu muncă și cu dăruirea fiecăruia dintre noi, fiecare dâmboviciorean să aibă cu adevărat o viață mai bună.”, i-a transmis deputatul Simona Bucura Oprescu primarului Dumitru Secăreanu.

Edilul comunei a promis determinarea sa de a continua să lucreze pentru binele comunității și a subliniat necesitatea finalizării proiectelor în desfășurare, precum cel al canalizării din Podu Dâmboviței, care se va implementa, în curând, alături de proiectul canalizării care cuprinde întreaga comună Dâmbovicioara. „Mi s-a spus despre canalizarea la Podu Dâmboviței. Aș dori pentru întreaga comună Dâmbovicioara. Documentele au fost predate pe „Anghel Saligny”, s-a depus Dâmbovicioara în același minut cu Podu Dâmboviței, dar nu știu cum s-a rezolvat parțial din comuna Dâmbovicioara, însă doar timpul, zic eu, va fi cel care va rezolva totul.”, a transmis Dumitru Secăreanu.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!