15.7 C
Campulung Muscel
13/10/2024

Complexul Ceramus a găzduit peste 200 de copii bucuroși să participe la numeroase activități

Complexul Ceramus a fost gazda unei acțiuni remarcabile organizate de Victor Mihalache, fondatorul și inițiatorul celebrului Sat al Poveștilor din comuna Bughea de Jos. În cadrul acestui eveniment s-a pus accentul pe promovarea frumuseții naturii și încurajarea copiilor să aibă grijă de mediul înconjurător.

  • Complexul Ceramus a devenit un paradis verde pentru copii și natură

În cadrul Complexului Ceramus vizitatorii au avut ocazia să se bucure de un paradis verde autentic. Chiar o grădiniță din București, sub numele de „Paradisul Verde”, a luat parte la acest eveniment, cei mici bucurându-se de o experiență de neuitat. Încă de la 1 martie 2023, până în prezent, aproximativ 2.000 de copii și cadre didactice au vizitat Câmpulungul și zonele limitrofe.

Victor Mihalache, originar din județul Dâmbovița, și-a dedicat timpul și efortul în promovarea acestor locuri minunate din zona Muscelului, îndemnându-i pe copii să exploreze locuri de neuitat și să se conecteze cu natura înconjurătoare. „Prin amabilitatea prietenilor de la Ceramus ne aflăm aici, într-un adevărat paradis verde. Și grădinița ce ne-a sosit, venită din București, se numește chiar „Paradisul Verde”. Vreau să vă spun că ne străduim, de câțiva ani, dar cu precădere în acest an să aducem foarte mulți vizitatori din întreaga țară. Domeniul nostru este cel al copiilor, și atunci, în jur de 2.000 de copii au vizitat meleagurile muscelene de la 1 martie 2023 până acum. Vrem să continuăm, nu ne oprim aici. Eu unul sunt dâmbovițean, dar m-am îndrăgostit de aceste meleaguri și fac tot ce ține de mine să le promovez, să-i îndemnăm pe copii, iată, cu acest lac cu nuferi, cu atâta verdeață în jur, să-i învățăm să aibă grijă de natură, de curățenie, de sufletele celor din jur și atunci totul este perfect”, a specificat Victor Mihalache. Așadar, un lac plin de nuferi și vegetație din abundență i-a învățat pe cei mici importanța protejării naturii și a curățeniei.

Pe lângă aceste activități, a fost organizat și un atelier de olărit, oferind copiilor ocazia de a-și dezvolta creativitatea și de a descoperi meșteșuguri tradiționale. În ceea ce privește Satul Poveștilor, a fost amenajată o cameră specială, în care au fost expuse obiecte folosite de bunici și străbunici. De asemenea, colecția de 1.500 de păpuși de porțelan a lui Victor Mihalache a fost una dintre principalele atracții ale copiilor. „În Satul Poveștilor avem o odaie de demult în care se află multe obiecte pe care le foloseau bunicii și străbunicii copiilor. Avem colecția de peste 1.500 de păpuși de porțelan, nu unică, dar printre puținele din țară și le arătăm copiilor animalele din gospodăria țărănească: iepurași, găini, cocoși, poneii, peștii. Încercăm să îi legăm, cumva, de glie, la maniera aceasta frumoasă”, a menționat Victor Mihalache.

Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, inițiatorii acțiunii au folosit mijloace moderne de comunicare, precum internetul, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În prezent, toate locurile disponibile până la finalul anului școlar au fost rezervate, demonstrând astfel interesul crescut pentru această acțiune destinată turismului. Cu toate acestea, echipa din Satul Poveștilor a fost deschisă și a acceptat vizitatori chiar și după închiderea programului, demonstrând că ospitalitatea lor este deosebită: „Noi am lansat oferta prin intermediul internetului. Nu vă ascund faptul că avem acum, să folosesc un termen modern, „sold-out”, până la sfârșitul anului școlar. Adică în fiecare zi avem un grup sau grupuri din țară. Dar asta nu înseamnă că nu putem să primim. S-a întâmplat să ne vină vizitatori la ora 20.00, deși, în mod normal, la ora 18.00 noi trebuie să închidem Satul Poveștilor, dar nu se pune problema, mai ales când vin de departe, dar și când vin de aproape”, a transmis Victor Mihalache.

Copii din diverse județe ale țării, precum Teleorman, Brăila, Buzău, Brașov, Dâmbovița și chiar din București, au avut prilejul de a explora zonele din Muscel. Victor Mihalache, alături de Dorin Mirea, într-o colaborare strânsă, au încredere că vor reuși să transforme acest loc într-o destinație turistică de referință, atrăgând tot mai mulți vizitatori. Aceștia promovează și alte atracții turistice din zonă, precum Muzeul Automobilului Românesc al lui Emil Hagi, Mausoleul de la Mateiaș sau Castrul Roman Jidova, încercând astfel să le ofere vizitatorilor o gamă diversificată de experiențe. „Împreună cu domnul Mirea am spus că dacă ne conjugăm eforturile și cu ceilalți din această zonă vom putea aduce lume foarte multă aici. Eu îi trimit, spre exemplu, fie la domnul Hagi să vadă Muzeul Automobilului Românesc, îi trimit la Mateiaș, la Castrul Roman Jidova, încerc să umplem toată această paletă, pentru că sunt locuri de văzut aici”, a relatat Victor Mihalache.

În plus, la Complexul Ceramus, au fost aduse și dispozitive de joacă, pentru a asigura divertismentul și siguranța copiilor care participă la eveniment. Complexul Ceramus a oferit un cadru splendid pentru desfășurarea acestor activități: „Le-am adus și dispozitive de joacă, dar fiind mulți, eu nu am atâta spațiu la mine și domnul Dorin Mirea a avut amabilitatea de a ne primi aici. Plus că știam că sunt șanse mari de ploaie și nu îmi permit, pentru că sunt copii mici și nu îi puteam ține în ploaie. Iar aici, la Complexul Ceramul, este splendid”, a remarcat Victor Mihalache.

Astfel, prin această acțiune la Complexul Ceramus, inițiată de Victor Mihalache, s-a demonstrat că natura și interacțiunea cu mediul înconjurător sunt foarte importante, iar prin promovarea valorilor tradiționale și a frumuseților rurale, această inițiativă își propune să ofere copiilor o experiență memorabilă, care să le dezvolte dragostea pentru natură și respectul față de mediul înconjurător.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!