1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Se pregătesc câteva asfaltări în satul Lunca Gârtii. Investitorii de la păstrăvărie au ca plan de viitor să construiască un hotel

Luna trecută, când s-a hotărât în Consiliul Local să fie protejat drumul către Schitul „Sfântul Ierarh Modest” cu rigole şi ziduri de sprijin, aleşii de la Stoeneşti au fost de acord ca Executivul să comande documentaţii de proiectare şi pentru alte căi de acces de pe teritoriul comunei. În vederea unor reparaţii viitoare, se vor întocmi proiecte pentru artere pe care se circulă cu dificultate, aflându-se încă în stadiul de uliţe de ţară. La Stoeneşti s-au făcut reparaţii stradale în fiecare an, dar fiind o localitate întinsă, cu sate multe străbătute de o puzderie de ulicioare, administraţia mai are destul de lucru pentru a le pune la punct pe toate. Drumul din Coteneşti către lăcaşul de cult nu va fi asfaltat, ci va fi tot pietruit, dar va beneficia de o intervenţie de protejare a suprafeţei distruse de ploi. În schimb, pentru alte uliţe aprobate de consilierii locali în cadrul aceleiaşi şedinţe, planurile sunt de asfaltare. Documentaţiile de proiectare care se vor efectua în urma votului acordat de Consiliul Local în aprilie vor arăta şi de ce sume are nevoie administraţia locală pentru a-i mulţumi pe locuitorii arterelor aflate pe agenda de lucru a acestui an.

  • Se asfaltează şi artera care merge pe lângă gârlă numai dacă proprietarii îşi retrag gardurile   

„Modernizare prin îmbrăcăminte bituminoasă uşoară – drum de interes local în satul Lunca Gârtii”. În plenul şedinţei, primarul Paul Ion Marin a precizat că este necesară o astfel de investiţie în satul Lunca Gârtii. Aici, s-a vândut păstrăvăria în cadrul procedurii de insolvenţă a firmei care o administra, iar cei care au preluat-o vizează o investiţie în turism. Însă nu numai pentru dezvoltatorii doriţi de orice primar care vrea să-şi crească veniturile la buget se intenţionează ameliorarea drumurilor cu probleme, ci mai ales pentru oamenii comunei. Primarul face apel la înţelegerea consătenilor să sprijine derularea lucrărilor, degajând domeniul public, în situaţia în care s-au întins cu proprietăţile mai mult decât era cazul.

Potrivit acestuia, „se va face asfaltare pe două artere: prima, până la intersecţia de la care se merge la bazinul de apă, a doua, pe uliţa de centru. Şi, posibil, şi o a treia arteră pe lângă gârlă. Dar condiţia este ca unii proprietari, care s-au întins cu gardurile, să le tragă. Aliniindu-le, se va putea face o stradă frumoasă. Vedem ce zice proiectantul. În plus, în zonă investitorii de la păstrăvărie ar dori să construiască în viitor un hotel. Zona este frumoasă şi e nevoie de astfel de investiţii de dezvoltare.”, susţine primarul de la Stoeneşti.

  • Se află pe agenda de lucru şi două asfaltări în satele Slobozia şi Bădeni

Următoarea hotărâre referitoare la îmbunătăţirea condiţiei infrastructurii rutiere de la Stoeneşti are ca subiect investiţia „Asfaltarea uliţei Bisericii, din satul Slobozia, şi a uliţei Păltineşti, din satul Bădeni”. Primarul şi-ar dori ca cele două lucrări de asfaltare din satele Slobozia şi Bădeni să fie făcute pe reparaţii, întrucât cheltuiala va fi mai redusă. Rămâne ca proiectantul să decidă anvergura reabilitării celor două căi de acces incluse în programul acestui an.

Discuţia în Consiliul Local a mers mai departe de atât, fiind menţionată posibilitatea de a pune la punct drumuri din extravilanul localităţii, de care oamenii se folosesc pentru a ajunge la proprietăţi. Unul dintre aleşii locali, Doru Vrabie, a anunţat deschiderea în curând a unei măsuri susţinute din fonduri europene pentru repararea unor astfel de artere mărginaşe. „Dacă va apărea o astfel de măsură, o să facem un proiect în acest sens, pentru alte drumuri de interes spre proprietăţi. Dar o problemă este că aceste drumuri nu sunt proprietatea noastră. Ele trebuie trecute în domeniul public şi se va face şi acest lucru cu acceptul proprietarilor din zonă. Ele sunt înguste. Cu înţelegere, le vom trece în inventar. Avem un exemplu când, pe Baca, în timpul unei lucrări de pietruire, am atins un gard cu buldozerul şi proprietarul ne-a dat în judecată. Trebuie să avem înţelegere de la locuitori, pentru că tot ce se face este în interesul lor.”, a precizat primarul de la Stoeneşti. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!