3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Încă un reproş al Elenei Lasconi la adresa PNL-iştilor: „Aţi stat spectatori la un discurs de tip PRM, căci asta a făcut Mînzînă când m-a desfiinţat pe mine!”

Comportamentul liberalilor câmpulungeni, de sabotori ai bunului mers al oraşului în care trăiesc, s-a manifestat şi în Consiliul Judeţean, locul unei complicităţi făţişe a PSD şi PNL ca municipiul nostru să nu primească bani de la bugetul judeţean. Primăria Câmpulung s-a conformat recomandărilor şefilor CJ Argeş care, cu un an înainte, s-au stropşit cu scârbă la adresa municipalităţii, pe motiv că cere fonduri pentru panseluţe. În 2023, autorităţile noastre şi-au adaptat cerinţele financiare direcţiilor primite de la judeţ: utilităţi, învăţământ şi cofinanţări. Însă nici aşa n-a fost bine, după cum am punctat la vremea respectivă, întrucât preşedintele Ion Mînzînă a refuzat să susţină măcar reabilitarea unor WC-uri la „Dinicu Golescu”, lucrare solicitată de directoarea Magdalena Dorcioman, membră PSD. Care permite găzduirea în amfiteatrul şcolii a unor evenimente culturale cu public preponderent format din colegii de partid, care îşi fac campanie electorală în interiorul unei instituţii de învăţământ. În cadrul unei conferinţe de presă cu specific politic, Elena Lasconi le-a reproşat PNL-iştilor câmpulungeni, ca primar, nu ca preşedinte al USR Câmpulung, că au asistat nepăsători la discursul arogant anti-Câmpulung al lui Mînzînă, în momentul aprobării bugetului CJ, când toate solicitările de fonduri ale municipiului nostru au fost desconsiderate.

  • Consiliul Judeţean refuză să răspundă la o adresă din vara lui 2022 privind podul din Tabaci

Aerele de stăpân al judeţului ale lui Mînzînă s-au manifestat şi în cazul unui răspuns aşteptat la o adresă oficială a Primăriei Câmpulung, având ca subiect starea de degradare a podului din Tabaci. Elena Lasconi îi scria, pe 15 iulie 2022, preşedintelui Consiliului Judeţean: „(…) Vă rugăm să aveţi în vedere şi să ne sprijiniţi în efectuarea reabilitării „Podului Teodorescu”, aflat în proprietatea Consiliului Judeţean. (…) Întrucât, în prezent, podul se află într-un stadiu şi mai avansat de degradare, ceea ce face să fie pusă în pericol siguranţa traficului rutier, solicităm pe această cale intervenţia de urgenţă pentru reabilitarea acestuia.”, transmitea, în scris, Elena Lasconi Consiliului Judeţean, în vara anului 2022.

Expeditoarea solicitării n-a primit un răspuns nici până astăzi, indiferent care era acesta: că CJ nu are bani sau nu are bani pentru Câmpulung, unde conduce USR, că nu este o prioritate, că va fi inclus în viitor pe lista de investiţii a CJ etc. Să fi scris orice, dar să fi transmis un răspuns, în semn de respect datorat de o instituţie altei instituţii.

  • Ionuţ Moşteanu: „Consiliul Judeţean are mai degrabă priorităţile în sudul judeţului, pentru că acolo sunt voturile PSD-ului mai multe”

Deputatul Ionuţ Moşteanu susţine că CJ are bani, aşadar, pică argumentul imposibilităţii susţinerii reparaţiilor de care are nevoie podul din Tabaci. „Sunt probleme care deja au fost adresate de primarul Elena Lasconi, care a făcut hârtii către Consiliul Judeţean pentru ca măcar să vi le dea în administrare (n.r. podurile), ca să puteţi face voi ceva. Consiliul Judeţean are o căruţă de bani şi cu totul alte priorităţi. Consiliul Judeţean are mai degrabă priorităţile în sudul judeţului, pentru că acolo sunt voturile PSD-ului mai multe şi mai puţin în Nordul judeţului. Asta este realitatea.”, afirma la conferinţa de presă politică deputatul Ionuţ Moşteanu.

  • Elena Lasconi: „Consiliile Judeţene sunt invenţii politice, pentru ca cei de la conducere să împartă banii în teritoriu cui vrea muşchiul lor”

Senatorul Narcis Mircescu adăuga, legat de Consiliul Judeţean şi de demersurile făcute de USR, că „bugetul Consiliului Judeţean pe acest an a fost votat cu respingerea amendamentelor USR, care prevedeau bani pentru comunitatea din Câmpulung.” „Şi cu menţiunea următoare, a intervenit Elena Lasconi. Singurii care au făcut amendamente au fost consilierii USR, cărora le-am trimis materialele, iar ştirile în Câmpulung au fost că PNL a susţinut să se dea bani Câmpulungului. Ce-aţi făcut voi? N-au susţinut nimic. Căci, dacă susţineau, făceau amendamente şi le făceau din timp. Aţi stat spectatori la un discurs de tip PRM, căci asta a făcut Mînzînă când m-a desfiinţat pe mine. Bine că nu mi-a spus că sunt blondă şi să trec la cratiţă! El a avut acea atitudine: că sunt proiectele proaste, cofinanţarea voastră este mai mare decât banii pe care îi primiţi din fonduri europene. Încearcă să ascundă orice. Şi după aceea îl bagă pe Bughiu la înaintare, la declaraţii şi la postări. Oricum, fără Consiliile Judeţene ar merge foarte bine lucrurile oriunde în această ţară. Consiliile Judeţene sunt invenţii politice, pentru ca cei de la conducere să împartă banii în teritoriu cui vrea muşchiul lor. Asta se întâmplă. Este paradoxal că aici, în Câmpulung, au fost primari de toate culorile politice care conduc acum România şi în Câmpulung nu s-a investit niciun leu. Nimic.”, mai spunea primăriţa Elena Lasconi.

  • „Eu sper să fie desfiinţate Consiliile Judeţene”

Ideea inutilităţii Consiliilor Judeţene, a căror desfiinţare n-ar provoca nicio pierdere, dimpotrivă, a fost punctată şi de deputatul Ionuţ Moşteanu. „Noi insistăm. Elena, mai mult decât oricine. Colegii mei din Consiliul Judeţean, la fel. Au fost singurii care au depus amendamente, respinse de majoritatea PSD. O să insistăm şi mai mult la vot, în 2024, pentru că la vot se schimbă totul. PSD cu Pro România are majoritate în Consiliul Judeţean, trebuie să reechilibrăm votul în Consiliul Judeţean. Eu sper să fie desfiinţate, la un moment dat, Consiliile Judeţene şi cred că sunt în plus ca structuri, sunt nişte chestii rămase de pe vremea lui nea Nicu. Până atunci, trebuie să echilibrăm lucrurile din punct de vedere politic. Ne vom lupta şi, cu ajutorul câmpulungenilor, şi al argeşenilor, vom echilibra balanţa acolo.”, a încheiat deputatul Ionuţ Moşteanu. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!