20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Spectacol de Ziua Mondială a Francofoniei, la Colegiul Național „Dinicu Golescu”

Colegiul Național „Dinicu Golescu” împreună cu Școala Gimnazială „Nanu Muscel” au organizat, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Francofoniei, spectacolul de muzică și poezie „LE FRANÇAIS, À L’HONNEUR!”.

 • Elevi și profesori au luat parte, cu bucurie, la acestă deosebită reprezentație

Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, care a găzduit o mulțime de elevi, profesori și invitați, dornici să vizioneze spectacolul pregătit de elevii mai multor instituții de învățământ din zona Muscel.

Programul a fost unul bogat și a cuprins nu mai puțin de douăzeci de momente pline de poezii, muzică și numere artistice în limba franceză:

 • În deschidere, Radu Tudosie, elev în clasa a IX-a A, Colegiul Național „Dinicu Golescu”, profesor îndrumător Adina Ivan, a prezentat proiectul Power Point „La Francophonie”.
 • Piesele „Tu donnes”, de Jérémy Frerot și „Peurs”, de Slimane, au fost interpretate de către Rareș Dogoiu, clasa a XI-a B, Cristian Duroi, clasa a XI-a A și Valentin Dobre, clasa a XI-a C, profesori coordonatori Adina Ivan și Luminița Deaconu.
 • Narcisa Pătru, clasa a VIII-a, Antonia Bardac, clasa a IX-a, Alexandru Bidilică, clasa a IX-a, Alexandru Ciocmată, clasa a XI-a și Denisa Mormolea, clasa a XI-a, elevi ai Liceului Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni, profesori coordonatori Cristina Bolbose și Marilena Pertrică, au prezentat „Trier les dechets”
 • „Gamine”, ZaZ, a fost prezentată în interpretarea elevei Alesia Nistoroiu, clasa a III-a, profesori coordonatori Mariana Brăgărea și Ovidiu Damian.
 • Elevii Colegiului Național „Dinicu Golescu”, Maria Banzea, Anastasia Cojocaru, Daria Solomon, clasa a VI-a, coordonați de către profesor Mihaela Stanciu, au prezentat proiectul „Ma familie célèbre”, o familie compusă din celebrități ale României
 • Popescu Bianca, din clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Nanu Muscel”, a interpretat „Chant du burger”. Profesori coordonatori Camelia Vasilescu și Ecaterina Nițescu.
 • Melodia „Voilà”, Barbara Pravi, a fost interpretată de către Cristian Duroi și Ana Lemnaru, elevi ai Colegiului Național „Dinicu Golescu”, sub îndrumarea profesorului Adina Ivan.
 • „JEU parle français”, jocul video care a câștigat Premiul I la concursul susținut de Organizația Internațională a Francofoniei, în luna noiembrie a anului 2022, a fost prezentat de către elevii Rareș Dogoiu, Vlad Gherghel și Octavian Staicu, clasa a XI-a, din cadrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, profesor coordonator Adina Ivan.
 • Grupul vocal „Arlequin” al Școlii Gimnaziale „Nanu Muscel” au cântat „Des amis par la francophonie”, profesorii coodonatori fiind : Alina Firu, Cristina Voican, Adina Lipan, Mariana Brăgărea, Carmen Florescu, Liliana Ștefănescu. Varianta instrumentală a fost realizată de profesorul din cadrul Școlii de Muzică din Câmpulung, George Ciurezu.
 • Roxana Dorobanțu, elevă în calsa a X-a a Colegiului Național „Dinicu Golescu” a prezentat mascota oficială a Parisului 2024 „Les Phryges”.
 • Piesa „A toi”, Joe Dissin, a fost interpretată de Andrei Avram, clasa a III-a, având ca profesori coordonatori pe Mariana Brăgărea și Cristina Voican
 • Adelina Heroiu și Rareș Dogioiu au prezentat experiențele pe care le-au avut, în alte țări, prin programul Erasmus, intitulat „Notre expérience Erasmus”.
 • Elevii Sara Marie Olteanu și Teodora Cățoiu, clasa a VII-a, Colegiul Național Pedagogic „Carol I” au interpretat piesa „On écrit sur les murs” – Kids United. Profesorul coordonator al acestora a fost Delia Manole.
 • Victoria Pîrșan și Daniela Popa, clasa a XI-a, Colegiul Național „Dinicu Golescu”, profesori coordonatori Adina Ivan și Mihaela Stanciu, au prezentat podcastul „Ma passion, le français. Mon expérience  Podcast”.
 • Din cadrul Liceului cu Program Sportiv, sub îndrumarea profesorului Casiana Vlad, elevul în clasa a XII-a Robert Ene a cântat „Le temps a laissé son manteau”, Charles d’Orleans și „À ce printemps perdu”, de Elodie Santos.
 • Cântecul „Ensemble/Hymne à la Francophonie”, de Célina Ramsauer, a fost recitat de Maria Gheorghițoiu, elevă în clasa a XI-a, sub îndrumarea profesorului Mihaela Stanciu
 • Piesa „Je suis malade”, Lara Fabian, a fost cântată de către Ema Romanescu, elevă în clasa a X-a, Colegiul Național „Dinicu Golescu”, profesor coordonator Rodica-Elena Billouz.
 • Echipa de robotică Watt’s up a Colegiului Național „Dinicu Golescu”, alcătuită din: Eliana Neguș, Ana Cojocaru, Vlad Nicoară, Rareș Tomoiu, Ștefan Vulpoiu și Alexandru Andreescu, prin ajutorul robotului Mugurel, au susținut o mică demonstrație de robotică desfășurată în stilul campioantelor la care au participat și au reușit să câștige, de cele mai multe ori, titluri și premii însemnate.
 • „Dernière danse” – Indila a fost interpretată de elevul Patrick Vasile, clasa VII-a, Școala Gimnazială „Sfântul Iacob”, având ca profesor coordonator pe Ioana Popescu.
 • La final, piesa „Je t’aime” – Lara Fabian a fost interpretată de către Măriuca Enache, elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național Pedagogic „Carol I”.

Întreg spectacolul a fost susținut cu succes, iar numerele artistice au reușit să capteze atenția publicului numeros, care s-a bucurat de fiecare moment reprezentat de tinerii elevi.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!