11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Comuna Lerești va deveni în curând „stațiune turistică de interes local”

Comuna Lerești este din ce în ce mai aproape de a primi statutul de „stațiune turistică de interes local”. În următoarea săptămână este pregătită o evaluare din partea Ministerului Turismului cu privire la condițiile necesare pentru ca localitatea să primească acest statut.

  • Comuna Lerești îndeplinește cerințele pentru a deveni stațiune turistică de interes local

Pe 14 februarie 2023, administrația publică a comunei a contractat serviciile Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism, pentru realizarea unui studiu de fundamentare în vederea atestării U.A.T Lerești ca „stațiune turistică”. Potrivit edilului din Lerești, Marian Toader, cei de la Ministerul Turismului cunosc ceea ce se află în comună, dar vin să verifice cu exactitate toate aceste criterii, după care se va elibera studiul, pe care Consiliul Local urmează să îl aprobe prin Hotărâre de Consiliu. Apoi urmează etapa în care studiul, aprobat de Consiliul Local, să fie depus la Ministerul Turismului pentru atestare.

Momentan, comuna Lerești va primi statutul doar de „stațiune turistică de interes local”, întrucât condițiile pentru a fi de interes național nu sunt îndeplinite. De pildă, nu este suficient numărul de locuri de cazare și, în comună, nu există un monument istoric de interes național, precum, de exemplu, o peșteră. Însă, potrivit primarului Marian Toader, „Avem lacul Iezer, avem totodată și o analiză a calității aerului, dar deocamdată o luăm pas cu pas, să devenim, în primul rând, stațiune de interes local. Asta ne ajută și la accesarea altor fonduri noi, iar la infrastructură stăm foarte bine. Nu se pune problema în ceea ce privește calitatea infrastructurii.”.

Așadar, atenția ar trebui îndreptată către partea de promovare și implementare a turismului, de creare a noi locuri de cazare și de oferirea posibilităților ca oamenii să-și poată petrece cel puțin un week-end în condiții de calitate.

În prezent, în zona Muscel, mai există și alte două stațiuni turistice, respectiv Dâmbovicioara și Albeștii de Muscel. Potrivit primarului din Lerești, Marian Toader, „nu poți să faci asta singur, trebuie să fii conectat și cu Câmpulung, dar și cu celelalte comune. Oamenii vor să viziteze și Muzeul Municipal Câmpulung, vor să viziteze și Mănăstirea de la Nămăești, vor să meargă și la Dâmbovicioara, sau vor să se ducă și la baraj la Vidraru. Sunt multe lucruri care se pot face într-o colaborare cu cei din zonă pentru a crește potențialul turistic, pentru că potențial avem, dar trebuie să-l și valorificăm!”.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!