-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Violonista Ioana Voicu Arnăuţoiu, invitata lui Emil Hagi la un eveniment dedicat femeii

Eveniment cultural deosebit, dedicat celor care iubesc muzica şi filmul de artă, pe care Emil Hagi îl organizează în cinstea femeilor sărbătorite la începutul primăverii. Un început delicat şi sensibil, datorită unor acţiuni cu încărcătură emoţională, aşa cum este cea programată vineri, 3 martie 2023, de la ora 17.00, în sala mare a Primăriei Câmpulung. Organizatorul evenimentului cultural „Arta ca model” este Asociaţia Multiculturală „Nicu Hagi – Carpaţi şi Pind”, patronată de familia Hagi, o familie de promotori ai valorilor trecutului, indiferent că este legat de industria auto, tradiţii populare, istorie. Tema aleasă de iniţiatorii manifestării de un rafinament care poate fi intuit lecturând afişul de prezentare este „Femeia – artist”, momentele de pe agenda serii fiind susţinute de doamne cu performanţe şi realizări în domeniul muzicii, sculpturii şi filmului.  

Programul pe care iubitorii artelor îl vor găsi, cu siguranţă, atractiv cuprinde:

  • Film – eseu „Limanul” (un dialog cu sculptoriţa Silvia Radu); regia Cristina Chirvasie
  • Concert cameral susţinut de Ioana Voicu Arnăuţoiu – vioară şi Manuela Giosă – pian.

Recitalul celor două artiste include lucrări de Emilie Mayer, Clara Schumann, J.S. Bach – Charles Gounod.

Evenimentul propus de Emil Hagi, gazdă şi vara trecută a unui concert de sărbătoare, în mod cert, va tenta gusturile elevate care vor dori să o reasculte pe violonista Ioana Voicu Arnăuţoiu. Au trecut un an şi jumătate de la precedenta acţiune care a adus-o la Câmpulung pe fiica lui Toma Arnăuţoiu şi a Mariei Plop, prezentă, de-a lungul timpului, la multe dintre manifestările dedicate luptei de rezistenţă anticomunistă. În vara anului 2021, violonista Ioana Voicu Arnăuţoiu şi regizoarea Cristina Chirvasie au fost invitatele lui Emil Hagi la Centrul Cultural de la Apa Sărată, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Toma Arnăuţoiu.

Partenerii evenimentului de vineri, 3 martie 2023, sunt Primăria Municipiului Câmpulung şi Fundaţia Culturală „Memoria”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!