19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Mâine, sunteţi invitaţi la „Arderea Iernii”, la Bughea de Sus

Pornită la drum anul trecut, manifestarea complexă „Arderea Iernii” reprezintă dorința oamenilor de vreme bună, de senin în suflete și de primăvară. Organizată de Consiliul Local și Primăria Bughea de Sus, în colaborare cu Satul Poveștilor, „Arderea Iernii” aduce ca element de noutate la această ediție inaugurarea locației din Școala Mălin a Satului Poveștilor. Acest inedit proiect poartă numele „O viață nouă pentru Școala Mălin” și se vrea a fi un îndemn pentru întreaga țară de a nu fi lăsate în paragină unitățile de învățământ care nu mai au elevi.

La evenimentul care se va derula joi, 2 martie, la Școala Mălin, vor lua parte, alături de invitați din județul Argeș și din țară, foști elevi și cadre didactice care și-au desfășurat activitatea în această unitate de învățământ.

După o scurtă călătorie prin localitate, Iarna (înfățișată printr-o momâie uriașă) va fi așezată pe un rug și arsă în strigătele de bucurie ale celor prezenți. Manifestarea va continua cu evocări și cu momente artistice.

„Obiceiul „Arderea Iernii” intră deja în tradiția localității noastre și acest fapt ne bucură. Iar faptul că Școala Mălin capătă o nouă viață ne bucură și mai mult. Aici, la inițiativa artistului Victor Mihalache și a echipei sale din „Satul Poveștilor” vor avea loc spectacole, ateliere de lucru, expoziții și alte lucruri interesante, la care vor participa copii și cadre didactice din Bughea de Sus și din întreaga țară.”, a declarat Nicolae Tarbă, primarul comunei Bughea de Sus.

Manifestarea complexă „Arderea Iernii” se va desfășura începând cu ora 13.00.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!