18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Câmpulungeanul Marius Pătraşcu a fost unul dintre organizatorii unui important meci de fotbal cu scop caritabil

Joi, 10 noiembrie 2022, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, din București, s-a organizat un meci de fotbal demonstrativ, cu scopul de a strânge fonduri pentru Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, cu ajutorul cărora să se achiziționeze aparatură medicală de ultimă generație, necesară în aplicarea protocoalelor de tratament oncologic. În organizarea acestui eveniment a fost implicat direct și musceleanul Marius Pătrașcu, consilier juridic la DGASPC a Sectorului 2 Bucureşti, sprijinit de Consiliul Local Sector 2, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, alături de Iulian Mihăilă, președintele Ligii Legendelor. Simbolul acestei campanii a fost Irene, fetița bolnavă de leucemie acută mieloblastică a părintelui Mihail Bucă.

Acest eveniment a făcut parte din campania „Fotbalul Face Bine”, dedicată Secției de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni. Meciul demonstrativ de fotbal old-boys „All Star Game Galactici vs. Extraterești” a avut două reprize a câte 40 de minute și 15 minute pauză. În cadrul acestui eveniment au participat jucători consacrați ai fotbalului românesc și invitați speciali: Miodrag Belodedici, Lucian Sânmartean, Ioan Ovidiu Sabău, Eric de Oliveira, Romulus Buia, Leo Grozavu, Adrian Neaga, Marian Savu, Marius Onofraș, Sorin Frunză, Florin Gardoș, Bogdan Vintilă, Dani Coman, Costel Câmpeanu, Florin Cernat, Adrian Ilie, Gabriel Cânu, Alin Rațiu, Gigel Bucur, Cristi Dulca, Marius Niculae, Sorin Ghionea, Florin Prunea, Mirel Rădoi, Roberto Aiza, Adrian Iordache, Liviu Ciobotariu, Gigel Coman, Vasile Maftei, Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Cristi Pulhac, Mihai Covaliu, Robert Tudor, Dani Oțil, Mihai Bobonete, Mihai Rait, Iulian Mihailă. Antrenorii celor două echipe au fost Ioan Andone si Helmuth Duckadam.

În România, datele Registrului Național de Cancer arată că aproximativ 50% dintre copiii diagnosticați anual cu leucemii acute sau limfoame maligne se adresează Institutului Clinic Fundeni, atât pentru stabilirea diagnosticului corect și complet, cât și pentru administrarea protocoalelor europene de chimioterapie, efectuarea procedurilor de transplant medular și a noilor terapii personalizate. Evenimentul a avut un real succes datorită organizatorilor care s-au ocupat de tot ce era necesar, astfel încât să se desfășoare în cele mai bune condiții.
Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!