3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

În casa de pe strada Maior Gâldău vor fi trei apartamente şi o garsonieră pentru medici

O lucrare nefinalizată din mandatul lui Liviu Ţâroiu, care se va încheia în acest an, este reabilitarea casei de pe strada Maior Gâldău, destinată să ofere locuinţe de serviciu medicilor care vor dori să vină la Câmpulung. Acesta a fost planul din capul locului: apartamente pentru doctori, întrucât, în prezent, exceptând Casa de Oaspeţi, care nu poate fi decât o soluţie temporară, Primăria nu are ce să le ofere specialiştilor care aleg Spitalul Câmpulung. În bugetul anului 2023, investiţia de modernizare şi extindere a imobilului din strada Maior Gâldău, nr.28, figurează cu 200.000 lei, bani proveniţi din excedentul bugetar, pentru a se duce la sfârşit o lucrare începută din mandatul trecut.

Schimbări pe care I.S.U. nu le-ar fi acceptat. Plus schimbări făcute fără acordul autorului studiului istoric

Mult n-ar mai fi de lucru, potrivit primăriţei Elena Lasconi: montarea centralelor termice, branşamentul la reţeaua de gaz, execuţia unei scări interioare. Însă nici această lucrare moştenită care, practic, trebuia încheiată de mult n-a fost scutită de impedimente, pe fondul unor schimbări aduse în proiect. I.S.U. n-ar fi acceptat niciodată ca variantă de evacuare în caz de incendiu o scară veche, păstrată de constructor, prin urmare, trebuie asigurată această cale de acces, în lipsa căreia construcţia nu primeşte avizul final.

„Faţă de proiectul avizat şi autorizat, s-au făcut nişte modificări, în sensul că s-a păstrat scara interioară veche, care era o scară elicoidală, care nu poate fi considerată o scară de evacuare. Şi-atunci fiind, de fapt, o construcţie de locuinţe colective – căci vor fi trei apartamente şi o garsonieră -, ea trebuie să fie avizată la Pompieri. Deoarece scara respectivă nu poate fi păstrată pentru evacuare şi nu se acceptă conform normelor I.S.U., nu se poate autoriza respectiva construcţie.”, a explicat arhitectul şef Mădălina Zăgărin de ce este nevoie de scara despre care vorbea Elena Lasconi.

Şi nu este singura problemă care a condus la blocarea lucrării. „Altă modificare s-a făcut fără acceptul specialistului care a întocmit studiul istoric, în sensul că s-au eliminat nişte lucarne, s-au modificat învelitoarea şi forma acoperişului fără ca dispoziţia de şantier respectivă să fie însuşită şi de specialistul de la Monumente. Acestea au dus la neînţelegeri între constructor, proiectant şi diferiţi specialişti. Şi nu s-au putut finaliza lucrările, fiindcă, efectiv, nu s-a mai putut promova proiectul. Din acest punct de vedere, am reuşit să deblocăm, să motivăm iar toată echipa care s-a implicat şi să alocăm din nou o sumă de bani, cât să terminăm construcţia propriu-zisă. Rămâne ca, la anul, să mai facem ceea ce ţine de exterior şi anume parcare şi împrejmuiri.”, a încheiat aceasta.

În vara-toamna anului 2019, s-au luptat să obţină contractul estimat la aproximativ 600.000 de lei firmele lui Ion Cotescu şi Ion Pătrăşcan, And Secom Intexim şi Sercop ADN. A câştigat Ion Cotescu, a cărui ofertă a fost de puţin peste 477.000 lei. Anul electoral 2020 a debutat cu acest şantier deschis pe strada cu Sera ADP-ului, care nu s-a finalizat nici până astăzi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!