-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

WATT’s UP, echipa de robotică, s-a calificat la Etapa Națională a concursului FIRST Tech Challenge

Echipa de robotică a Colegiului Național „Dinicu Golescu”, WATT’s UP, a participat în acest week-end la Etapa Regională de la București, din 17-19 februarie 2023, și s-a calificat în etapa următoare a concursului FIRST Tech Challenge.

  • Rezultate deosebite ale echipei de robotică

Înainte de Etapa Regională, echipa a participat la un concurs DEMO, desfășurat la Ploiești, organizat de către echipa Eastern Foxes în incinta Universității de Petrol și Gaz. Aceștia au reușit să obțină locul al III-lea la meciurile de calificare, urmând să câștige atât etapa de semifinală, cât și finala, în alianță cu echipa Phantom Robotics. Pe lângă trofeul aferent locului I, echipa a mai obținut și titlul de „Winning Alliance 1st Pick”, ceea ce le-a oferit un plus de încredere și entuziasm.

În cadrul Etapei Regionale au fost prezenți peste 1.000 de participanți, formând 91 de echipe, 87 din România și 4 echipe din Cehia, Macedonia și Israel. Echipa de robotică WATT’s UP a participat în perioada 17-19 februarie 2023 la această etaptă și a reușit cu ușurință să se califice, cu renumitul roboțel Mugurel, la următorul stadiu al concursului FIRST Tech Challenge România.

Etapa Națională se va desfășura în perioada 10-12 martie la București. Echipele calificate vor concura pentru un loc la Campionatul Mondial din Houston, SUA. Sezonul trecut, o echipă din România a reușit să câștige la Houston, fiind pentru prima dată când americanii au fost învinși.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!