3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Pasiunea pentru calisthenics a lui Tudor Oprina este un motiv de inspirație pentru adolescenți

Un elev al Colegiului Național „Dinicu Golescu”, Tudor Oprina, și-a descoperit pasiunea peuntru un sport mai puțin cunoscut la nivel național, fiind vorba despre calisthenics. Acesta a organizat, în amfiteatrul Colegiului, o întâlnire cu elevii și colegii lui pentru a le oferi mai multe informații despre ce reprezintă calisthenics, cu scopul de a atrage tinerii și de a-i motiva să practice un sport.

  • Ce reprezintă Calisthenics

Calisthenics este sportul în care, prin ajutorul antrenamentelor cu propria greutate, ajută la dezvoltarea masei musculare, a forței și a anduranței. Este o formă de antrenament de forță, printr-o varietate de mișcări, care exercită grupuri mari de mușchi.
Pentru Tudor, acest sport reprezintă o infinitate de elemente pe care le poate realiza, neavând limite. Potrivit acestuia: „Pe mine m-a impresionat acest sport pentru că, la un moment dat, realizezi că nu ai limite. Afli de un element, apoi afli că există o tranziție către un alt element, iar pe parcurs înveți că acel element poate fi făcut în degete, în două degete sau într-un singur deget și realizezi că acest sport nu are limite, lucru care m-a făcut să trag din ce în ce mai tare pentru a ajunge să fac acele skill-uri”.

  • Cum a început pasiunea lui Tudor Oprina pentru Calisthenics

În luna martie a anului 2020 a început perioada de carantină. Petrecând foarte mult timp de unul singur, Tudor a început să facă zilnic flotări și abdomene. La început nu știa foarte bine ce face și dacă face cum trebuie, însă a fost foarte determinat să facă o schimbare și a continuat să practice acest exerciții timp de luni de zile. La aproape un an de la acea dată, Tudor a învățat să stea în mâini și să facă mult mai multe antrenamente, până când și-a descoperit pasiunea pentru calisthenics.

La începutul anului 2021 l-a cunoscut pe Andrei Ifrim, cel care i-a oferit un spațiu, în Câmpulung, unde își poate exercita antrenamentele într-un mod plăcut și eficient.  Tudor a început să se antreneze în acest parc, privat, să învețe mai mult despre acest sport, să prindă o formă fizică din ce în ce mai plăcută și chiar să ajungă să participe în competiții. Una dintre primele sale medalii a fost cea în care a obținut locul al III-lea la un concurs de tracțiuni.

Din dragoste pentru acest sport, în luna mai a anului 2022, Tudor Oprina, împreună cu Andrei Ifrim au hotărât să organizeze și primul concurs, cu probe sportive. Probele au constat în: flotări, abdomene și genuflexiuni. Aceștia au avut un succes extraordinar, reușind să atragă foarte mulți tineri care au participat la concurs, iar de admirat a fost faptul că, un elev din cadrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, la concursul respectiv a reușit performanța de a face 3.800 de genuflexiuni.

Magdalena Dorcioman, directorul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, a aflat de sportul pe care îl practică Tudor, într-un mod întâmplător. Potrivit acesteia, l-a descoperit pe Tudor atunci când acesta a avut nevoie de semnarea unui contract din partea doamnei director. „Eu trebuie să vă mărturisesc faptul că l-am descoperit pe acest elev când a venit să semnez un contract. De fapt, nu era orice contract, ci era o bursă pe care o primea din partea Școlii de Valori, iar acest lucru este de apreciat. În acel moment l-am întrebat ce face, iar el mi-a răspuns că face gimnastică. Curioasă, l-am întrebat ce fel de gimnastică, iar acesta mi-a răspuns că este gimnastică stradală. Acest lucru s-a întâmplat în luna decembrie a anului 2022, iar eu nu am știut ce presupune acest sport. De aceea, astăzi am dorit să-l invit pe Tudor să vă spună mai multe lucruri despre acest tip de sport”, a relatat Magdalena Dorcioman.

În prezent, Tudor Oprina desfășoară calisthenics în Câmpulung, într-un parc privat, unde se antrenează singur. „Sunt propriul meu antrenor, dar mai antrenez și băieți, prieteni, care au dorit să se apuce de acest sport”, a transmis Tudor. Scopul acestuia este de a-i motiva pe tineri să se apuce de un sport, iar, în urma acestei prezentări desfășurate în cadrul Colegiului Național „Dinicu Golescu”, Tudor este convins că a reușit să atragă atenția celor interesați.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!