11.7 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Pe 28 martie, se întrerupe curentul pe Leculeşti şi Chilii, pentru lucrări de întreţinere a culoarului de siguranţă al reţelelor electrice aeriene

Comunicat de presă din partea Primăriei Câmpulung

În Municipiul Câmpulung, în zona străzilor Leculești și Chilii, în data de 28 martie 2022, între orele 09:00-16:00, se vor executa lucrări de întreținere a culoarului de siguranță al rețelelor electrice aeriene (LEA) 20 kV de distribuție publică.

Lucrările vor consta în tăierea și îndepărtarea din culoarul de siguranță LEA, din domeniul public, a arborilor/pomilor, respectiv, după caz, a crengilor acestora, și a celor crescuți în lateralul LEA ale căror coroane s-au apropiat la distanțe periculoase de conductoarele rețelelor electrice sau care pot fi răsturnați de vânt/zăpadă peste conductoarele LEA 20 kV Schitu-Musceleanca.

Acțiunea este menită să prevină producerea de accidente umane prin electrocutare, incendii, deteriorarea rețelei electrice, întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor sau alte pagube.

La stabilirea volumului de lucrări de tăiere/decoronare arbori din culoarul de siguranță LEA și din proximitatea acestora se are în vedere poziția, talia, specia arborilor/copacilor, viteza de creștere, precum și necesitatea de a preveni intrarea în contact a crengilor cu conductoarele LEA 20kV ca urmare a acțiunii factorilor meteorologici: vânt, zăpadă, ploaie înghețată sau combinații ale acestora care pot apleca, îndoi, rupe, răsturna arborii/copacii  sau crengile acestora peste conductoarele LEA.

Temeiul legal al acestei acțiuni îl constituie Legea energiei 123/2021 și Ordinul ANRE 239/2019, cu actualizările lor la zi.

Lucrările de întreținere a culoarelor de siguranță LEA în zonele menționate mai sus se vor realiza cu întreruperea tensiunii în rețeaua de medie tensiune pentru asigurarea măsurilor de electrosecuritate.

Lucrările se vor efectua în vederea eliminării riscurilor de prăbușire a copacilor peste liniile de medie tensiune, de incidente, incendii și de pierderi de vieți omenești, în condițiile de toamnă-iarnă cu vreme nefavorabilă, cu vânt puternic, ploaie și ninsoare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!