3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Victor Mihalache, deţinătorul „Satului Poveştilor”, a adus Tricolorul Călător la Bughea de Sus

Inițiatorul proiectului „Unirea Face Puterea – Tricolor Călător” este Victor Mihalache, simpaticul colecţionar de păpuşi de ceramică de la Bughea de Sus, care a înfiinţat un „sat al Poveştilor”. Potrivit acestuia, în urmă cu trei ani, a demarat Manifestarea Complexă „Unirea Face Puterea”, iar la primele ediții a reușit să ducă Tricolorul Călător din Muntenia spre Moldova, prin mai multe localități. În 2023, ediția a IV-a a manifestării, în privința participării, a atins un număr record al localităților ce fac parte din proiect.

Tricolorul, care are o lungime de 100 de metri, este purtat de către mulțimea prezentă la manifestare, prin diferite trasee ale fiecărei localități. De asemenea, fiecare eveniment se încheie cu „Hora Unirii”, unde toți participanții intră într-un mare joc popular și finalizează, astfel, manifestarea patriotică printr-un moment artistic deosebit.

Traseul ediției a IV-a prin care Tricolorul Călător a fost purtat în acest an:

  • Joi, 19 ianuarie 2023, Tricolorul a fost coborât de pe Crucea Păcii, situată pe Dealul Păcii, în localitatea Gura Ocniței, din județul Dâmbovița.
  • Vineri, 20 ianuarie 2023, din Dâmbovița, Tricolorul a ajuns în centrul comunei Bughea de Sus.
  • Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în „Satul Poveștilor” din Bughea de Sus s-a desfășurat manifestarea artistică „Tabăra Unirii Talentelor”.
  • Duminică, 22 ianuarie 2023, Tricolorul Călător a fost adus la Monumentul Eroilor din comuna Padina, județul Buzău.
  • Luni, 23 ianuarie 2023, Tricolorul a ajuns în centrul comunei Câmpuri, spre Casa Memorială „Moș Ion Roată”, iar mai apoi, în centrul orașului Târgu Ocna.
  • Marți, 24 ianuarie 2023, în ultima zi de manifestare, Tricolorul va fi purtat la Casa Memorială „Dumitru Almaș” din Negrești.

Manifestarea patriotică din Bughea de Sus a unit o mulțime de copii

Vineri, 20 ianuarie, manifestarea patriotică „Unirea Face Puterea” s-a desfășurat în comuna Bughea de Sus. Din nefericire, condițiile meteo nefavorabile au împiedicat defilarea cu Tricolorul Călător în centrul comunei, iar, din această cauză, organizatorii au fost forțați să desfășoare activitatea în interiorul Căminului Cultural. La acest eveniment au fost prezenți o mulțime de copii și oameni din comună care s-au bucurat să participe la acest frumos eveniment, fiind pentru prima dată când Tricolorul Călător a fost expus în comuna Bughea de Sus. De asemenea, primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Tarbă, împreună cu primarul comunei Albeștii de Muscel, Cătălin Manta, a participat la întreaga manifestare. Cei doi edili au depus coroane cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri. La finalul evenimentului, toți cei prezenți au format marea „Horă a Unirii” și au jucat pe melodii tradiționale românești.

  • Evenimentul „Tabăra Unirii Talentelor” a fost adresat copiilor, care s-au bucurat să participe la diferite ateliere și activități dedicate sărbătoririi Micii Uniri

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în „Satul Poveștilor” s-a organizat „Tabăra Unirii Talentelor”. Alături de organizatorii evenimentului, Victor Mihalache și Roxana Clopotaru, au fost prezenți colaboratorii acestora, familia Picurici, formată din Emil și Mirela, alături de copii lor, Casian și Vlăduț. Copiii au luat parte la diferite ateliere și activități destinate sărbătoririi zilei Micii Uniri. Aceștia au asistat la atelierul de șlefuit, unde au fost încântați să studieze cum tatăl lor a pregătit trofeele din lemn, pentru a fi pictate de către micuți. Apoi a urmat atelierul de pictură, în care copiii au ales câte o plachetă de lemn pe care au pictat tricolorul României. De asemenea, aceștia au participat la activități cultural-artistice și au recitat poezii și cântece despre Mica Unire. Spre finalul zilei, copiii au realizat diferite desene și forme din hârtie creponată, în atelierul de creații.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!