Memorialul de lupte desfășurat la Câmpulung, „Ion Dragomir și Gheorghe Cloț”, a marcat un moment unic în istoria Clubului Sportiv Muscel. Vineri, 16 decembrie 2022, înainte de ședința tehnică a sportivilor care au participat la Memorial, după mulți ani de când cariera de antrenor sau sportiv a fost lăsată în urmă, s-au reîntâlnit generațiile de aur ale luptelor greco-romane muscelene.
Maestrul Anton Arghira a organizat o memorabilă revedere a foştilor antrenori şi sportivi ai CS Muscel
Cu ocazia evenimentului comemorativ „Ion Dragomir și Gheorghe Cloț”, doi foști mari antrenori de lupte ai Clubului Sportiv Muscel, Anton Arghira i-a surprins, în cel mai plăcut mod, pe foștii antrenori și sportivi de lupte, care și-au lăsat adânc amprenta în istoria acestui sport. Acesta a organizat „Revederea Generațiilor”, prin care a reușit să reîntregească o parte din cele mai importante personalități ale sportului de contact.
Maestrul Arghira i-a întâmpinat pe foștii antrenori și sportivi cu laude, mulțumiri și premii pentru rezultatele deosebite pe care l-au avut în decursul anilor și pentru dezvoltarea luptelor greco-romane, oferindu-le diplome de merit și medalii. Anton Arghira a reușit să cupleze pozele din arhiva antrenorului de lupte Lucian Coman, cu cea personală, astfel realizând „Revederea generațiilor”, în care s-au regăsit cei care au participat la competiții sportive în perioada 1967-2022. „După cum știm, în luna decembrie avem Memorialul „Ion Dragomir și Gheorghe Cloț” și cu ocazia aceasta am zis să facem și o revedere. Nu a tuturor, deoarece unii nu mai sunt printre noi, iar alții sunt plecați pe afară. Toți care suntem aici am făcut lupte, am făcut tot posibilul ca luptele muscelene să ajungă pe cele mai înalte culmi ale sportului mondial. Și chiar am putut. Regretul nostru este că la Olimpiadă nu am putut să luăm nicio medalie. Am fost câțiva, dar nu am reușit. În schimb, am luat la Mondiale, Naționale și Balcaniade.”, a fost mesajul de găzduire transmis de către maestrul Anton Arghira.
Premii pentru meritele deosebite în dezvoltarea luptelor greco-romane
Unul dintre cele mai frumoase momente ale serii a fost acela în care maestrul Anton Arghira a înmânat premiile, în semn de recunoștință, partenerilor care au fost mereu alături și au sprijinit Clubul Sportiv Muscel, antrenorilor care au format sute de generații de sportivi medaliați la Campionatele Naționale, Campionatele Mondiale și Campionatele Balcanice și, nu în ultimul rând, sportivilor care au contribuit la dezvoltarea sportului muscelean care, prin rezultatele lor, au scris istoria luptelor greco-romane din Muscel. „Ca o recunoștință pentru aportul fiecăruia la luptele muscelene naționale și internaționale, am pregătit mici cadouri, pe categorii. La anul vă promit că o să facem mult mai bogat și mult mai frumos decât anul acesta!”, a specificat Anton Arghira.
Elena Lasconi, reprezentată de către consilierul Andrei Grecu, a primit diplomă și plachetă din partea maestrului Anton Arghira pentru sprijinul acordat Clubului Sportiv Muscel. De asemenea, directorul CS Muscel, Silviu Smadea, a primit diplomă de merit și medalie pentru ajutorul acordat secției de lupte. Printre colaboratorii care au fost premiați se numără Iustin Preoteasa, Ioan Nistor Pompiliu, Ion Grozavu, Constantin Uță, Costel Alexandrache, Ion Dumitrașcu, președintele Clubului, care a remarcat faptul că l-a cunoscut pe Anton Arghira încă de când era copil: „Eu, față de Arghira, am amintire că l-a adus pe copil profesorul Iene, din Valea Mare, la recomandarea antrenorului Coman, iar de atunci, de când era copil, a fost aici, în sala aceasta, luptător de valoare și pe plan național și internațional”. Fostul director al Clubului Sportiv Muscel, Vasile Pavelescu, a fost primit cu aplazue și premiat pentru eforturile depuse în dezvoltarea sportului muscelean.
De menționat este că, pe spatele fiecărei diplome acordate, sunt trecuți cei mai importanți antrenori de lupte, împreună cu participanții la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Campionatele Europene din 1967 până în prezent, care au obținut medalii de aur, argint și bronz. Diplome și medalii au fost acordate antrenorilor Lucian Coman și Constantin Stan. „Țin foarte mult să scot în evidență prima mea medalie, câștigată de Dulică și prima mea medalie națională, de aur, câștigată de Ilie Tiberiu, la juniori. Sunt emoționat, mă bucur că sunt alături de voi!”, a transmis Constantin Stan.
Premierea a continuat cu generațiile sportivilor, care au fost în număr extraordinar de mare și care s-au bucurat de fiecare moment petrecut alături de foștii antrenori.
Festivitatea s-a încheiat cu mulțumirile adresate de către maestrul Anton Arghira celor prezenți și cu promisiunea că, anul viitor, va organiza un eveniment și mai spectaculos decât cel desfășurat anul acesta.
Robert Adrian ȘTEFAN