1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Mâine va fi condus pe ultimul drum pictorul şi scriitorul Nelu Constantin

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, în jurul orei 16.00, s-a stins din viaţă un mare om, pictorul şi scriitorul NELU CONSTANTIN. Maestrul Nelu Constantin a fost preşedintele Cenaclului de Arte Plastice “I.D.Negulici” Câmpulung din anul 1972. În prezent, era preşedinte de onoare al acestui cenaclu.

A fost: membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România; “Cetăţean de Onoare” al Satului Bajeşti; Fiu al Argeşului şi Muscelului – distincţie acordată de către Consiliul Judeţean Argeş pentru merite deosebite în promovarea culturii plastice din zona Muscelului; membru al Asociaţiei Localitaţilor, Zonelor Istorice şi de Artă din România; “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Câmpulung.
Se cuvine să amintim că acest om a avut o contribuţie esenţială în ceea ce priveşte continuitatea activităţii cenaclului, precum şi meritul de a consolida relaţiile dintre membrii cenaclului prin organizarea de tabere, întâlniri, excursii itinerante, vernisaje de pictură la nivel local, naţional şi internaţional.

A militat întotdeauna pentru promovarea culturii plastice muscelene, a ţinut vie flacăra creativitaţii artistilor plastici din zona noastră. A plecat cu gândul trist de a nu fi reuşit să obţină pentru cenaclu un spaţiu adecvat în care să se organizeze expoziţii de pictură.

Pe omul de OMENIE care a fost Nelu Constantin îl vom considera pentru totdeauna model de viaţă trăită în înţelepciune, cinste şi muncă, îi vom păstra pioasă amintire şi ne vom aminti cu respect de dânsul.

Funeraliile vor avea loc marţi, 20 decembrie 2022, în satul său natal Băjeşti, comuna Bălileşti, judeţul Argeş.
Cenaclul de Arte Plastice “I.D. Negulici” Câmpulung

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!