23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Instanţa a rămas în pronunţare asupra cererii de intervenţie a Municipiului Câmpulung în procesul Bulevardului „Pardon”

Astăzi, 27 octombrie 2022, s-a consumat al treilea termen al procesului deschis de prefectul Radu Perianu primarului Câmpulungului, pentru anularea autorizaţiei de construire a lucrării de amenajare a Bulevardului „Pardon”. Instanţa Tribunalului Argeş a rămas în pronunţare asupra admisibilităţii în principiu a cererii de intervenţie a Municipiului Câmpulung în această acţiune care priveşte şi afectează întreaga comunitate, nu doar pe primar. Elena Lasconi a mers astăzi la Piteşti, aşa cum a făcut-o şi la înfăţişările precedente, din 24 august şi 29 septembrie, intenţia sa declarată public, încă din momentul deschiderii litigiului, fiind aceea de a participa la toate şedinţele de judecată. A fost însoţită de consilierul juridic Alexandra Ioniţă, apărătoarea primăriţei în procesul intentat de PNL, prin prefectul său, cu scopul de a o discredita în ochii câmpulungenilor, pentru oprirea principalei investiţii a municipiului.

  • Următoarea înfăţişare va fi pe 10 noiembrie

După termenul de astăzi, intenţia magistratului era de a programa părţile pe 24 noiembrie. La solicitarea părţii acţionate în instanţă, s-a putut fixa o înfăţişare mai devreme, pe 10 noiembrie, acceptată şi de reprezentantul Prefecturii Argeş. Formalitatea legată de dosar aflată în soluţionare este admisibilitatea în principiu a cererii de intervenţie a Municipiului Câmpulung, asupra căreia instanţa a rămas să se pronunţe. Adică magistratul va stabili dacă Municipiului Câmpulung este acceptat în acest proces, dată fiind calitatea sa de beneficiar al lucrării a cărei autorizaţie de construire este contestată de către prefect. Altfel spus, municipalitatea luptă pentru menţinerea autorizaţiei şi a lucrărilor efectuate în baza autorizaţiei pe care prefectul caută s-o desfiinţeze pe calea instanţei. Poziţia Prefecturii faţă de solicitarea municipalităţii o cunoaşteţi: să fie respinsă cererea de intervenţie.

Două dintre argumentele Primăriei în acest proces inutil sunt tardivitatea acţiunii Prefecturii şi inadmisibilitatea ei. Tardivitate, pentru că a fost introdusă în afara termenului de un an de când instituţia a luat la cunoştinţă despre emiterea autorizaţiei de construire. Şi inadmisibilitate, pentru că un ordin care era în vigoare în momentul efectuării controlului prevedea ce măsuri trebuiau dispuse de către Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru anumite deficienţe constatate. Şi doar pentru unele dintre ele procedura prevedea sesizarea prefectului pentru a ataca în Contencios administrativ actul Primăriei. Însă cele constatate de I.S.C. la Câmpulung nu erau de natură a atrage cea mai drastică măsură la care prefectul a apelat cu o grabă suspectă: intentarea unei acţiuni în justiţie special pentru oprirea lucrărilor sub pretextul apărării legalităţii procedurii de autorizare a investiţiei.

Elena Lasconi nu renunţă la gândul de a-i face o plângere penală prefectului Radu Perianu pentru abuz în serviciu. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!