20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

În afara Pediatriei, Ginecologia este domeniul în care este nevoie cel puţin de doi medici

Tot legat de Spitalul Câmpulung şi de personalul de care are nevoie, directorul Nicolaie Alexe a plecat de la şedinţa de Consiliu Local cu hotărârea amânată, dar cu o sarcină de executat până la următoarea întrunire a aleşilor. Managerului i s-a cerut de către consilierul Ionel State un raport despre necesarul de medici şi situaţia financiară a spitalului la ora actuală. „Înţeleg că este o criză destul de mare de medici la Spitalul Câmpulung. Nu prea avem cum s-o controlăm. Înţeleg că şi gărzile se desfăşoară destul de greu.”, şi-a justificat Ionel State cerinţa de a avea o situaţie clară şi actuală a domeniilor în care este nevoie de medici. Informarea este aşteptată până la sfârşitul lunii septembrie.
Subiectul a fost comentat în faţa presei, a doua zi, de către Andrei Aron, consilierul primăriţei pe probleme de sănătate, care a punctat domeniile în care se caută medici. Unul care plecase din motive de nemulţumire legate de locul de muncă se întoarce după ce i-a trecut nemulţumirea. „A mai venit un medic ginecolog, a anunţat Aron una dintre cele mai recente recrutări. La Ginecologie ne-ar mai trebui măcar unul-doi, pentru că la Ginecologie se făcea şi un fel de supra-gardă. Era o perioadă în care nu erai neapărat de gardă, dar puteai să fii sunat. În momentul de faţă, nu se poate face acest lucru şi cumva afectează. Aici este vorba despre paciente care nasc şi care, totuşi, nu pot fi lăsate nesupravegheate. Plus că se leagă unele de altele. Ginecologia se leagă de Neonatologie, dacă şi acolo sunt probleme şi dacă neonatologul trebuie să ajute la Pediatrie. În acelaşi timp, este şi faptul că o operaţie de cezariană nu poate fi făcută de un singur medic, trebuie să fie doi la operaţie. Ar fi necesar încă un medic la Ginecologie. Iar Pediatria este cea care, practic, afectează tot judeţul.”, a afirmat Andrei Aron.
Lucrurile stau incomparabil mai bine, din punct de vedere al personalului, la Compartimentul Primiri Urgenţe, unde activează şapte medici. Este acoperit numărul de medici şi la Oncologie, cu doi specialişti la 20 de paturi, însă aici sunt probleme cu personalul mediu. Ce lipseşte şi unde lipseşte vom afla din comunicarea directorului Nicolaie Alexe de la sfârşitul acestei luni. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!