27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Andrei Aron a lăsat să se înţeleagă că acreditarea spitalului n-ar fi cum zice Alexe: „Îmi doresc ca domnul Alexe să demonstreze că lucrurile au fost făcute bine doi ani la serviciul pe care l-a condus”

Revenirea agreatului PSD şi al fostului primar Liviu Ţâroiu în funcţia de director al Spitalului Câmpulung, după câştigarea proceselor prin care a contestat dispoziţiile de suspendare din funcţie, a fost acceptată de actuala putere politică cu înghiţit de noduri. Ce s-a întâmplat la şedinţa Consiliului Local din 31 august 2022 şi chiar a doua zi, când consilierul primarului a lansat un mesaj prin care îşi exprima îndoiala faţă de activitatea acestuia pentru succesul acreditării, denotă că întoarcerea lui Nicolaie Alexe nu stârneşte aplauze nici la USR, nici la PNL. Nemulţumirea este, deocamdată, la stadiul în care mocneşte, fiind lesne de intuit că planurile Elenei Lasconi legate de eliminarea corupţiei din spital au fost trecute pe linie moartă.
În afara raportului despre deficienţele de personal şi situaţia financiară, lui Nicolaie Alexe i s-a cerut, la şedinţa de la sfârşitul verii, o comunicare despre stadiul procesului de acreditare. „Am înţeles că sunt nişte demersuri care trebuie făcute, se apropie acel termen şi vrem să ştim şi noi dacă se vor face la timp sau nu.”, a solicitat consilierul Alexandru Hagi.
Colegul său de partid, Constantin Ţurţulea, exprimase o opinie în aceeaşi notă de prudenţă, cu referire la intenţia de transformare a postului de farmacist cu pregătire superioară în asistent de farmacie cu studii postliceale. „Dacă există un risc ca aceste transformări să afecteze în vreun fel viitoarea acreditare, cred că ar trebui să fim foarte atenţi la acest aspect.”, spunea Ţurţulea aflat în postura de preşedinte de şedinţă.
A doua zi când s-au făcut comentarii pe teme medicale după conferinţa de presă a primăriţei, consilierul acesteia, Andrei Aron, a evitat să abordeze şi subiectul acreditării Spitalului Câmpulung. Motivul? „Acreditarea spitalului este domeniul domnului Alexe, şi pe partea de şef al serviciului RMC (n.r. Serviciul de Management al Calităţii Serviciilor de Sănătate), şi pe partea de management. Şi noi, în Consiliul de Administraţie, cerem rapoarte de activitate. Chiar am cerut unul de curând, pentru că ni s-a spus în Consiliu că s-au rezolvat extraordinar de multe probleme ale spitalului. Şi am cerut să ni se spună care sunt aceste probleme. Avem şi un răspuns pentru dânsul, pe care o să i-l trimitem, chiar astăzi (n.r. joi, 1 septembrie), probabil. Eu ştiu, dar îmi doresc să nu fie ca mine şi îmi doresc să demonstreze domnul Alexe că lucrurile au fost făcute bine, doi ani, la serviciul pe care l-a condus şi acum este doar o formalitate să se obţină această acreditare fără probleme.”, a precizat acesta. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!